Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαρχία Τσίπρα - Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα συναποφασίζουν μαζί – Δεν αποκλείονται διαγραφές, απίθανη η διάσπαση

Διαρχία Τσίπρα - Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα συναποφασίζουν μαζί – Δεν αποκλείονται διαγραφές, απίθανη η διάσπαση
O Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Σχετικά Άρθρα
Τελικά το σχέδιο αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν από κοινού Τσίπρας-Κασσελάκης θα εκπλήξει αρκετό κόσμο στο κόμμα.
Δεν είναι μόνο το σαμποτάζ που επιχείρησαν διάφορα παράκεντρα-τρολ πιστά στον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν στην Έφη Αχτσιόγλου λίγο πριν τις εκλογές.
Το οποίο να πούμε, έως τώρα έχει πιάσει τόπο αφού έχει φέρει αρκετά στελέχη εναντίον της.
Ακόμα και πρόσωπα που την έβλεπαν θετικά ή την είχαν στηρίξει. Όπως για παράδειγμα, η Έλενα Ακρίτα αλλά και οι αποστάσεις που παίρνουν στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόταση για Τσίπρα στην Κ.Ο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Αυτή η κίνηση-ματ θα γίνει γιατί με αυτό τον τρόπο κανένας δεν θα μπορεί να διαφωνήσει με την επιλογή αυτή.
Επίσης, με την προεδρία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι πολύ δύσκολο να διασπαστεί και να φύγει μία άλλη ομάδα (του αριστερού ρεύματος ή στελεχών γύρω από την Αχτσιόγλου) για να σχηματίσει ανεξάρτητη Κ.Ο.
Ουσιαστικά εάν χρησιμοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι για να συγκρατηθούν οι διαλυτικές τάσεις μέσα στο κόμμα.

Με Τσίπρα αποκλείεται η διάσπαση

Είναι, όμως, και μία προσπάθεια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για να επανέλθει σε μία αρκετά καλή θεσμική θέση που δίνει κύρος, αναγνώριση της προσφοράς του στο κόμμα και φυσικά διασφαλίζει ότι Τσίπρας- Κασσελάκης θα συνδιοικούν το κόμμα χωρίς παραφωνίες πάνω σε μία κοινή γραμμή.
Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι πολύ δύσκολο η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει απέναντι και να αποχωρήσει.
«Θα είναι σαν να δικαιολογεί αυτούς που την κατηγορούν ότι αυτή και πολιτικοί φίλοι της εξώθησαν σε παραίτηση ή αποστρατεία τον Αλέξη Τσίπρα» θα πει ένας παλιός του χώρου.

Δεν αποκλείονται διαγραφές σε σκληρούς διαφωνούντες

Όμως, ακόμα και αν αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας να μείνει στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο, οι δύο άνδρες θα συζητούν για τα πάντα πριν αποφασιστεί κάτι. Όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, να γίνουν κάποιες διαγραφές σε πρόσωπα που έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους και έχουν αναφερθεί προσωπικά στον Α.Τσίπρα όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης που δεν είναι καν βουλευτές.
Πάντως, μην αποκλείεται να βρεθεί εν τέλει λύση για το ζήτημα της βουλευτικής θέσης του Στέφανου Κασσελάκη.
Θα υπάρξουν ανταλλάγματα σε αυτούς που δεν πάρουν τη θέση, θα βρεθούν σε κομματικές θέσεις με μεγάλο μισθό οπότε αυτό είναι μία καλή λύση.

Στήριξη από εκδοτικά κέντρα που στήριξαν και Τσίπρα

Η αλήθεια, σύμφωνα με καλές πηγές του ρεπορτάζ, είναι ότι τα επιχειρηματικά-εκδοτικά κέντρα που στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές στήριξαν και τον Στέφανο Κασσελάκη.
Και μάλιστα, θεωρούν ότι με τον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ενδιαφέρον καθώς η κοινωνία ούσα δυσαρεστημένη από την δεύτερη διακυβέρνηση Μητσοτάκη θέλουν να έχουν εναλλακτική για να πιέζουν και να διεκδικούν.
Το μεγάλο θέμα, βέβαια, είναι για τον Κασσελάκη ότι θα πρέπει να απογαλακτιστεί από τον Παύλο Πολάκη καθώς θα πρέπει να εκφράσει μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης