Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan: Εκκωφαντική η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του Πρωθυπουργού στο Κυπριακό

ΠΑΣΟΚ για συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan: Εκκωφαντική η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του Πρωθυπουργού στο Κυπριακό
«Το κλίμα στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα δεν είναι τόσο θετικό όσο επιμένει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος προέβη σε δήλωση αναφορικά με την συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Tayipp Erdogan, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ.
Στην σχετική ανακοίνωση του επισημαίνεται:
«Η εκκωφαντική απουσία οποιασδήποτε -έστω και τυπικής- αναφοράς του Πρωθυπουργού, στο κυπριακό ζήτημα, στις σημερινές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία.
Καμία προοπτική κατευνασμού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει αφωνία εκ μέρους της χώρας μας, ιδίως μετά τις προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για διχοτόμηση του νησιού και διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους -γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα δεν είναι τόσο θετικό όσο επιμένει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση.
Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι το κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, η δε επίλυσή του πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με διαφύλαξη της νομικής προσωπικότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί και άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης