Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι - Η ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση τελείωσε

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι - Η ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση τελείωσε
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο ή λύση στα προβλήματα των πολιτών και βρίσκεται πλέον σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
«Η πανδημία, η παροχή δυνατότητας στην κυβέρνηση να μοιράζει χρήμα, αλλά να μην αντιμετωπίζει τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, να μην διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό πρότυπο και να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, ήταν μια ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η ειδυλλιακή αυτή εποχή τελείωσε»’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.
Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο ή λύση στα προβλήματα των πολιτών και βρίσκεται πλέον σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι:

-το εισόδημα των νοικοκυριών το 2022 μειώθηκε κατά 6,9%,

-το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 404 δις ευρώ και το ιδιωτικό χρέος τα 270 δις ευρώ.

-τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στο ΦΠΑ και τους υψηλούς ειδικούς φόρους.

Ο κ.Κατρίνης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση της χώρας, σα να παρέλαβε από μια άλλη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι:  «Ο κ.Πρωθυπουργός μας είπε ότι λειτούργησε το επιτελικό κράτος του και το υπερασπίστηκε.
Μπορεί να πείσει τους συνανθρώπους μας που βίωσαν τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, τις φωτιές στη Ρόδο και στον Έβρο;
Όταν δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που κατά τύχη στηρίζονται από την κυβέρνηση αλλά και υπουργοί που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τοποθετεί.
Δεν φταίει ποτέ ο κ.Μητσοτάκης. Δεν φταίει κανείς για το ότι μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα, πόροι που προορίζονταν για αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα».
Ο κ.Κατρίνης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την ανασύσταση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και υπογράμμισε ότι  «αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία θα το πληρώσουμε με αυξήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, με περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου που πλησιάζει πλέον στα επίπεδα της εποχής της χρεοκοπίας».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εδώ και δύο χρόνια αλλά παραμένει ακόμα στα λόγια, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ούτε τις αποζημιώσεις, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης