Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρέθηκε ο πρώτος πρόθυμος να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης - Ποιος είναι;

Βρέθηκε ο πρώτος πρόθυμος να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης - Ποιος είναι;
Ο λόγος για τον Αθανάσιο Τσακρή
Την ώρα που η δημόσια στήριξη του Νίκου Παππά προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλάζει τα δεδομένα ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε ο πρώτος πρόθυμός να παραιτηθεί από βουλευτής, προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.
Ο λόγος για τον Αθανάσιο Τσακρή, ο οποίος, υπενθυμίζουμε, είχε την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μίλησε στο ERTNEWS για τη διαδικασία των εκλογών και για το αν ο ίδιος θα δήλωνε την παραίτηση του, προκειμένου να ορκιστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Αν είναι για το καλό της διαδικασίας, είναι κάτι το οποίο θα αποδεχθώ», απάντησε ο Αθανάσιος Τσακρής.
Υπενθυμίζουμε πως για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει ένας εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών επικρατείας (Οθων Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης) να παραιτηθεί και στη συνέχεια παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Αθανάσιος Τσακρής, Γεωργία Λάλη). Τότε η έδρα θα πάει στον κ. Κασσελάκη και χρίζεται αυτομάτως βουλευτής και κατ’ επέκταση πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποστολάκης: Θα βρεθεί λύση

Από την πλευρά του, ο ναύαρχος ε.α. και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μιλώντας στο Action24.
«Αν ο Κασσελάκης γίνει πρόεδρος θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πρέπει να βρεθούν 6-7 άνθρωποι να πουν ότι παραιτούνται από το δικαίωμα να συμπληρώσουν την έδρα. Αυτό πρέπει να συζητηθεί μέσα στον χώρο. Εγώ δεν έχω σκεφτεί αν θα παραιτηθώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης