Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα – Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες

Tηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα – Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες
Στη Νέα Υόρκη το βράδυ ο πρωθυπουργός
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι αυτοψίες και καταγραφές από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ολοκληρώνεται η συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων.
Για την πορεία των έργων αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών ενημερώθηκε σε τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 12.000 αυτοψίες και έλεγχοι -απογραφικοί καθώς και επανέλεγχοι κτιρίων- σε 165 κοινότητες που έχουν πληγεί.
Στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr έχουν υποβληθεί περισσότερες από 16.000 οριστικοποιημένες και 5.000 προσωρινές αιτήσεις και ήδη, από την Παρασκευή 15/9 πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταβολή κρατικής αρωγής για την αντικατάσταση της οικοσκευής και την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των πληγέντων. Ειδικότερα, καταβλήθηκαν 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 φυσικά πρόσωπα που αντιστοιχούν σε 4.377 νοικοκυριά.
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία συλλογής και διαχείρισης των νεκρών ζώων η οποία ολοκληρώνεται, για όλα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας, ειδικά των απολυμάνσεων, καθώς και για ζητήματα σχετικά με την υδροδότηση και την πορεία των έργων αποκατάστασης των οδικών συνδέσεων.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρ. Αγαπηδάκη, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζ. Μακρή, ο Υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ. Σταμενίτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρ. Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. ς Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μ. Φλουρής, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Π. Καμπούρης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ,. Αγοραστός και ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιω. Τσιόπλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Στη Νέα Υόρκη απόψε ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Τρίτης 19/9/ στη Νέα Υόρκη, καθώς αύριο, Τετάρτη 20/9, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, R.T. Erdogan.
Την Πέμπτη 21/9 θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης