Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκηνικό πόλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Αχτσιόγλου επιμένει στο debate μετά την… ντρίμπλα Κασσελάκη και απορρίπτει την κοινή περιοδεία

Σκηνικό πόλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Αχτσιόγλου επιμένει στο debate μετά την… ντρίμπλα  Κασσελάκη και απορρίπτει την κοινή περιοδεία
Η Έφη Αχτσιόγλου απέρριψε την... πρόταση Κασσελάκη για κοινή περιοδεία
Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντονης πόλωσης παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη (με 9 μονάδες διαφορά από τη δεύτερη Έφη Αχτσιόγλου) στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.
Η Έφη Αχτσιόγλου επιμένει να εκτοξεύει αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη και επιμένοντας στη διεξαγωγή debate προκειμένου να παρουσιαστούν οι πολιτικές θέσεις των δύο διεκδικητών της προεδρίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης απορρίπτει το ενδεχόμενο debate και αντ' αυτού πρότεινε κοινή περιοδεία στην κ. Αχτσιόγλου καθώς δεν είναι αντίπαλοι, αλλά... σύντροφοι. Στον αντίποδα, η κ. Αχσιόγλου ανταπάντησε τονίζοντας ότι το debate είναι απαραίτητο ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος επικαλούμενη μάλιστα παλιότερη δήλωση του Νίκου Παππά, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την πλήρη στήριξη του στον κ. Κασσελάκη.

H πρόσκληση Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη για debate

Να πει ποιες είναι οι πολιτικές του θέσεις και τι ακριβώς εννοεί, όταν λέει ότι θα τα αλλάξει όλα, κάλεσε το πρωί της Τρίτης (19/9/2023) τον Στέφανο Κασσελάκη.
«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπληρώνουν ένα αίτημα, αλλά πρέπει να εξειδικεύονται και να έχουν ένα πολιτικό περιεχόμενο, να λέμε τι θέλουμε να κάνουμε.
Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα.
Είναι υποχρέωση του πολιτικού να εξηγεί το τι θα κάνει.
Ο συνυποψήφιος μου λέει θα τα αλλάξουμε όλα.
Τι εννοεί;
Παραδείγματος χάρη, στα εξωτερικά θέματα, με την Τουρκία, τι θέση θα έχει;
Τι θα αλλάξει ως προς την πολιτική μας θέση;
Ως προς τα εργασιακά;
Ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Εγώ έχω εκφράσει τις πολιτικές μου θέσεις για την οικονομία, την εργασία, την εξωτερική πολιτική.
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ή να εκτιμήσω γιατί δεν το κάνει κι εκείνος, αλλά στην φάση που είμαστε, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να γίνει» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα. Αχτσιόγλου.

Η… ντρίμπλα Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης απάντησε μέσω των social media καλώντας την σε... κοινή περιοδεία.
«Debate με τον Κ.Μητσοτάκη.
Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.
Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία» ανάφερε χαρακτηριστικά.


Η... επιμονή Αχτσιόγλου

Ωστόσο, η κ. Αχτσιόγλου επιμένει για τη διεξαγωγή debate «από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας».
Ειδικότερα, η ίδια ανέφερε σε ανάρτηση της στα social media:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης