Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας - Προσπάθειες για τηλεκπαίδευση στα σχολεία, 20/9 οι ανακοινώσεις

Σκέρτσος: Δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας - Προσπάθειες για τηλεκπαίδευση στα σχολεία, 20/9 οι ανακοινώσεις
Αύριο, Τετάρτη 20/9, θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία της Θεσσαλίας
«Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους πληγέντες. Δόθηκαν ήδη οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, ενώ τρέχουν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις και ο φθηνός δανεισμός, αλλά και οι απευθείας χρηματοδοτήσεις. Η Θεσσαλία έχει όλες τις δυνατότητες να ανασυγκροτηθεί», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε για τα σχολεία που παραμένουν κλειστά επειδή έχουν υποστεί ζημιές ότι γίνονται προσπάθειες να έχουν τηλεκπαίδευση από την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι αύριο, Τετάρτη 20/9, θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.
Ερωτηθείς για τις καταστροφές στην Θεσσαλία, σημείωσε ότι το κράτος κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια στη Θεσσαλία, όπου «εφαρμόζεται πιλοτικά ο τρόπος που θέλουμε να λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας πηγαίνουν πόρτα πόρτα. Να μετασχηματίσουμε τις δομές υγείας ώστε να πηγαίνουν σε κάθε χωριό να προσφέρουν υπηρεσίες».
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να δουλέψει καλύτερα η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και εκτίμησε ότι «πρέπει να δούμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες κάθε τομέα», απαιτούνται συνέργειες και συναντίληψη με πολλούς φορείς, κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους αυτής της 4ετίας.
Υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό το σχέδιο ανάπτυξης για τις 12 περιφέρειες πλην της Αττικής «και είδαμε ποιες είναι οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία» ενώ θα υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της στοχοθεσίας που κάνει η κυβέρνηση.
«Δεν υπήρχαν αυτά. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος. Θα διατεθούν πλέον των 2,2 δισ ευρώ και πάνω από 400 εκατ. από το Ταμείο Καταστροφών για την επόμενη χρονιά. Καμία περιφέρεια δεν θα κινδυνεύσει από απερήμωση, θα γίνουν επενδύσεις» τόνισε ο κ.Σκέρτσος.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν κρύφτηκε και παραδέχθηκε ότι «το ελληνικό κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής».
«Χρειαζόμαστε μια νέα κανονικότητα, να φέρουμε το κράτος στη σημερινή εποχή, η οποία όμως πρέπει να απαντήσει σε κινδύνους και κρίσεις επί 10 σε σχέση με το παρελθόν», πρόσθεσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε σύγχρονη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση γιατί αυτό θα κάνει καλύτερη την κυβέρνηση, ενώ μια ακέφαλη αντιπολίτευση οδηγεί σε κολοβή δημοκρατία. Είναι ζήτημα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα στηρίξουν». και πρόσθεσε ότι «η ανανέωση δεν μπορεί να μοιάζει με αναπαλαίωση. Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης