Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ίσως σήμερα (19/9) η τροπολογία για τις τριετίες στη Βουλή - Επιθετική εξαγορά έγινε και στον ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης: Ίσως σήμερα (19/9) η τροπολογία για τις τριετίες στη Βουλή - Επιθετική εξαγορά έγινε και στον ΣΥΡΙΖΑ
"Παραδεχομαι ότι ο Πολάκης έκανε τεράστια επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει από πάνω. Θα το δούμε αν ο κ. Κασσελάκης συνδεθεί με τον πολακισμό", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Πιθανότατα σήμερα, Τρίτη 19/9, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή 22/9, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδ. Γεωργιάδης
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 έκανε λόγο για ισορροπημένη ρύθμιση, η οποία σταθμίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εργοδοτών και επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας στην εφαρμογή των τριετιών.
Σημείωσε δε, πως ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.090 ευρώ.
«Έχει ανέβει ο μισθός στην Ελλάδα λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων που αυξάνουν την ζήτηση στην αγορά εργασίας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Στη συνέχεια, ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι το «ξεπάγωμα» έρχεται 2 χρόνια νωρίτερα ώστε να δουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αυξήσεις πιο γρήγορα στον βασικό μισθό και σε ό,τι συνδέεται με τον βασικό μισθό.
Διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για ατομικές συμβάσεις, αλλά για κλαδικές ενεργές συμβάσεις.
Σχετικά με την απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη, σχολίασε ότι «δεν πιστεύω ότι θα γίνει καμία συγκλονιστική απεργία».
Πρόσθεσε ότι «με αυτά που συμβαίνουν τελευταία, είναι φυσιολογικό να υπάρχει στενοχώρια στον κόσμο και αυτή η στενοχώρια θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά. Όμως αυτή είναι η μισή εικόνα, η άλλη μισή είναι η πολύ καλή πορεία της οικονομίας».

«Μια τέτοια επιθετική εξαγορά έγινε και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών με επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε πως «εμείς οι καπιταλιστές, εννοώ και τον Κασσελάκη, έχουμε μια έννοια στον καπιταλισμό, την επιθετική εξαγορά. Δηλαδή κάποιοι καρχαρίες κάνουν μια επιθετική εξαγορά και οι παλιοί επενδυτές μένουν ενεοί. Μια τέτοια επιθετική εξαγορά έγινε και τον ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, και πως κάθε αντίπαλος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος. «Αν θα αποδειχθεί επικίνδυνος είναι άλλο θέμα», συμπλήρωσε.
«Παραδέχομαι ότι ο Πολάκης έκανε τεράστια επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει από πάνω. Θα το δούμε αν ο κ. Κασσελάκης συνδεθεί με τον πολακισμό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης