Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει β' γύρου εκλογών στις 24/9 - Παππάς: Ο Στέφανος έχει τη στήριξή μου

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει β' γύρου εκλογών στις 24/9 - Παππάς: Ο Στέφανος έχει τη στήριξή μου
Στήριξη του Ν. Παππά στο πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις 24/9
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) «Τρέχουν» οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει του επαναληπτικού γύρου των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή 24/9 , σε μια μάχη για δυο.
Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζονται για την τελική εκλογική αναμέτρηση, αφού ο ένας από τους δυο υποψηφίους θα είναι το πρόσωπο διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.
Μετά το ραντεβού στη Βουλή που είχαν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με τον Νίκο Παππά, που ήταν υποψήφιος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο τελευταίος γνωστοποίησε τη στήριξή του στον Στέφανο.
«Κάναμε μια ξεκάθαρη, πολιτική, πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Είχαμε συναντηθεί και πριν το πρώτο γύρο. Ο Στέφανος θα έχει την στήριξη μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στο δεύτερο γύρο της Κυριακής. Μπορεί να δώσει την πνοή και το βηματισμό της νίκης», ανέφερε ο Νίκος Παππάς ανακοινώνοντας τη στήριξή του.
Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση στο τόπο, σήμερα κάνουμε με τη στήριξη σου το δεύτερο βήμα, την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ. Πάμε για την νίκη για την μεγάλη προοδευτική παράταξη».
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ στις 17/9, μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 Εκλογικά Τμήματα και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού, οι 5 υποψήφιοι έλαβαν:
-Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
-Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
-Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
-Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
-Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)
Την Κυριακή 24/9 η μάχη θα είναι ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, ήτοι Στ. Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου.
Σημειώνεται ότι στις 17/9 ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η κοινή δήλωση Κασσελάκη - Παππά

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.
Υπερασπιζόμαστε:
* την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
* την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

* τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
* τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Απάντηση - κάλεσμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της στήριξης του Ν. Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο υποψήφιος του κόμματος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να στείλει μήνυμα ενότητας και να δώσει απάντηση στην συνυποψήφιά του στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 24/9, Έφη Αχτσιόγλου, καλώντας την σε κοινή περιοδεία.
Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε στην Έφη Αχτσιόγλου - η οποία σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «ζήτησα από τους Γραμματείς του κόμματος να γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη. Το ζήτησα από τους γραμματείας για να το ζητήσουν από τον κ. Κασσελάκη και να δούμε. Εγώ είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε να γίνει το debatε, άλλωστε εγώ το ζήτησα»-  "debate με τον Κ.Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι".
"Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία", πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.
kasse.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης