Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης θα εκπροσωπήσει το αντι-μητσοτακικό μέτωπο στην κοινωνία - Πλήρης στήριξη από Νίκο Παππά - Η ανησυχία σε ΝΔ

Ο Κασσελάκης θα εκπροσωπήσει το αντι-μητσοτακικό μέτωπο στην κοινωνία - Πλήρης στήριξη από Νίκο Παππά - Η ανησυχία σε ΝΔ
Ο νέος διεκδικητής της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικοινωνιακός, διαθέτει μία καλή παρουσία στον δημόσιο λόγο, είναι πιο διαβασμένος
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Η περίπτωση του Στέφανου Κασελάκη αρχίζει και ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία. Όχι γιατί πιστεύει ότι μπορεί άμεσα να διεκδικήσει την εξουσία αλλά γιατί μπορεί να διεκδικήσει την αρχηγία όλης της Κεντροαριστεράς.
Ο νέος διεκδικητής της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικοινωνιακός, διαθέτει μία καλή παρουσία στον δημόσιο λόγο, είναι πιο διαβασμένος και καταρτισμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να κινηθεί στο δίπολο Κεντροαριστεράς και αντισυστημικής ψήφου και μπορεί να πάρει πόντους από ετερόκλητα ακροατήρια.

Η συμμετοχή είναι το μεγάλο κέρδος του ΣΥΡΙΖΑ

Η άνοδος της συμμετοχής ήταν μάλλον η μεγαλύτερη νίκη για τον Στέφανο Κασσελάκη για δύο λόγους.
Πρώτον διότι κάποιοι τον πιστεύουν, ειδικά οι νέοι,και πιστεύουν και στην προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον, η μεγάλη συμμετοχή δεν δικαιολογεί την διάσπαση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές διότι πρότεινε μια προοδευτική διακυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα, δηλαδή ένα πείραμα χωρίς κυβερνησιμότητα. Όμως, είχε φθαρεί προσωπικά πολύ και ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό μεταφράστηκε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη.
Βασικά υπάρχει αντιμητσοτακικό μέτωπο αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσε κάποιος να το εκφράσει.
Ο Τσίπρας είχε φθαρεί, ο Ανδρουλάκης κινείται πολύ μέτρια ενώ οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς, Τζουμάκας) δεν μπορούν να αναπτύξουν μια προοπτική παρα μόνο σε στενά κομματικά πλαίσια.
Ειδικά η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που κινούνται στο αριστερό ρεύμα, δεν μπορούν να μεγαλώσουν το κόμμα προς το Κέντρο ώστε να επανέλθει στην εξουσία.


Ο κόσμος θέλει αντιπολίτευση

Γι’ αυτό, ο κόσμος αρχίζει και πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, απολύτος άφθαρτος σε πολιτικό επίπεδο, μπορεί να αναλάβει αυτό το αντι-μητσοτακικό μέτωπο. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση 3 μήνες τώρα, γνωρίζοντας ότι δεν έχει αντίπαλο, κάνει την μία αστοχία μετά την άλλη. Έχει φθαρεί αλλά δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα να εισπράξει αυτή την φθορά.

Το μειονέκτημα Κασσελάκη

Και μόνο που γράφτηκαν 40.000 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί είδηση και τεκμήριο ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Το μόνο μειονέκτημα του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι στηρίζεται από πρόσωπα που δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Παύλος Πολάκης αλλά και στελέχη χαμηλής επιρροής η Δώρα Αυγέρη, η Ελένη Αυλωνίτου και η Θεοδώρα Τζάκη

Ο δεύτερος γύρος

Στον δεύτερο γύρο, τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκαθαρισμένα.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.
Ο Νίκος Παππάς -έπειτα από συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη- εξέφρασε τη στήριξη του στον κ. Κασσελάκη, χωρίς επί του παρόντος να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τα ανταλλάγματα.
«Συναντηθήκαμε είχαμε μία ξεκάθαρη πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουμε ξανασυναντηθεί. Το περιεχόμενο θα το δείτε στην κοινή δήλωση. Στη βάση της συζήτησης ο Στέφανος θα έχει τη στήριξη και θα ενθαρρύνω την εκλογή του. Δίνει την πνοή και το βηματισμό», είπε ο Νίκος Παππάς.
«Κάναμε το πρώτο βήμα για την προοδευτική κυβέρνηση. Με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία Παππά με Αχτσιόγλου καθώς ο σύντροφός της Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε αποκηρύξει τον Ν.Παππά μετά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο. Και μάλιστα, είχε προτείνει και στον Α.Τσίπρα να τον διαγράψει. Αυτά δεν ξεχνιούνται.

Ετοιμάζεται αντίδραση

Υπάρχει, όμως, μία σημαντική λεπτομέρεια. Κάποια στελέχη δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας κ.α θεωρούν ότι είναι πρόβλημα και όχι η λύση στην Αριστερά ο Κασσελάκης.
Επίσης, είναι ακόμα άγνωστο πως θα υποδεχτεί την ήττα της η Έφη Αχτσιόγλου αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Δύο τινά: Ή θα παραιτηθούν και θα σχηματίσουν ένα νέο κόμμα ή θα περιμένουν τις ευρωεκλογές για στραβοπάτημα. Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό θα προσπαθήσουν να ανασυνταχθούν και να συσπειρώσουν περισσότερα στελέχη και μέλη για να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο.

Η κοινή δήλωση Κασσελάκη - Παππά

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.
Υπερασπιζόμαστε:
* την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
* την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

* τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
* τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».


Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης