Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστολάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Αποστολάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης
«Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις» επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης στην κρατική τηλεόραση
Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, σχολιάζοντας την μεγάλη συμμετοχή για τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε τις 150.000.
«Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε και τόνισε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρνει κάτι καινούριο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης με αφορμή την δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων». Στόχος η συνεννόηση και το καλό κλίμα, υπογράμμισε.
«Αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης θα λυθεί το κοινοβουλευτικό ζήτημα»
Για τις πιθανές καραμπόλες που ενδέχεται να γίνουν για να μπει ο Στ. Κασσελάκης στη Βουλή, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί ο κ. Αποστολάκης αρκέστηκε να απαντήσει: «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές». Τόνισε ακόμα ότι «Πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ απο το τέλμα, το κόμμα να βρει νέο αφήγημα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου, που δήλωσε τη συμμετοχή του».
Τέλος ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ευάγγελου Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης:

  • Πώς σας φάνηκε αυτή η πρωτιά του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο και ήταν αναμενόμενη;
«Θυμάστε ότι όταν ξεκίνησαν οι εσωτερικές εκλογές για την επιλογή του προέδρου του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, το ενδιαφέρον ήταν χαμηλό θα έλεγε κανείς. Δηλαδή οι εκτιμήσεις μίλαγαν για μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους οι οποίοι θα φτάνανε στις κάλπες για να εκτελέσουμε το τυπικό καθήκον. Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να διαφαίνεται ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυξήθηκε και αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα.»

  • Πριν την άφιξη Κασσελάκη, η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια τυπική διαδικασία. Λέτε ένα τυπικό καθήκον και θυμάμαι ότι εσείς στο ξεκίνημα είχατε υποστηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου;
«Ναι. Και όταν εμφανίστηκε ο κ. ο Κασελάκης είπα ότι είναι μία μία υποψηφιότητα η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένα καινούργιο ενδιαφέρον, ένας νέος άνθρωπος ο οποίος φέρνει καινούργιες, καινούριες ιδέες, καινούριες απόψεις τέλος πάντων ένα καινούριο κλίμα.»

  • Λένε ορισμένοι ότι δεν φέρνει καινούργιες ιδέες, φέρνει απλώς ως καινούριο τον εαυτό του και με έναν τρόπο. Αυτό το είπε και η κυρία Αχτσιόγλου χτες.
«Τα σχόλια για το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μπορεί να είναι διάφορα. Θα μένει να αποδειχθεί αν πράγματι είναι έτσι ή είναι μία προσωπικότητα η οποία φέρνει πραγματικά κάτι καινούριο. Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση και το ενδιαφέρον ξεπέρασε τις προσδοκίες και δεν περίμενε κανείς να φτάσουμε σε τέτοια νούμερα.»

  • Λέτε ότι είναι θέμα Κασελάκη αποκλειστικά.

«Κάπως φάνηκε ότι προέκυψε ένα ενδιαφέρον για τις εκλογές και από εκεί που κάποιοι δεν είχαν σκοπό να ανακατευτούν ή να ασχοληθούν με αυτό το θέμα, δείξανε εξαιρετικό ενδιαφέρον και στήθηκαν αρκετά στις ουρές προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για να ψηφίσουν και μάλιστα με πολύ πολύ κέφι και διάθεση για να συμμετέχουν στις οποιεσδήποτε εξελίξεις.»

  • Θα περιμένατε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα να μην υπάρξει δεύτερος γύρος; Δηλαδή ενδεχομένως να αποδεχθεί η κυρία Αχτσιόγλου ότι έχασε και να μην πάει το πράγμα σε δεύτερο γύρο; Λένε κάποιοι σήμερα ότι αυτό προτάθηκε χθες και ότι μπορεί να προτάθηκε και από τον κύριο Κασσελάκη εμμέσως.

«Να σας πω λογικά εάν ο στόχος όλων ήταν να βρεθεί μία λύση και να επιλέξουμε έναν αρχηγό, τα αποτελέσματα αυτά και η διαφορά αυτή που έχει προκύψει σαφώς καταδεικνύει ποια είναι η επιθυμία του κόσμου. Είναι αρκετά μεγάλη διαφορά. Σε μια λογική λοιπόν διαδικασία θα έπρεπε να δεχτούμε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ότι η διαφορά είναι τέτοια που ο κόσμος αποφάσισε. Από κει και μετά, εφόσον η κ. Αχτσιόγλου εκτιμά ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί, μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία.»

  • Το βλέπετε να υπάρχει;

«Φοβάμαι ότι θα υπάρχουν λίγο λίγο πιο έντονες αντιπαραθέσεις. Ήδη ξεκίνησε με τις δηλώσεις τις χθεσινές

  • Θεωρείτε ότι αυτή η δήλωση που έκανε χθες η κυρία Αχτσιόγλου που λέει για θολά νερά, αυτή η δήλωση έχει τοξικό χαρακτήρα;

«Καταρχήν ο κόσμος έχει ένα ένστικτο και όλοι αυτοί που ήρθαν να ψηφίσουν το κάνανε με κάποιο. Με κάποιο τρόπο επέλεξαν το τι θα ψηφίσουν. Το να ερχόμαστε και να θεωρούμε ότι αυτό ήταν πρόχειρο ή σε θολά νερά ή όλα αυτά, δεν ξέρω αν θα πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να πάνεμε μία πρόθεση συνεννόησης σε ένα καλό κλίμα. Ας προβάλλει ο καθένας τις θέσεις του. Αλλά επειδή αύριο το κόμμα θα πρέπει να λειτουργήσει σαν κόμμα και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, δεν πρέπει να προκύπτουν τέτοια.»

  • Αν θεωρείτε αυτή τη δήλωση τοξική, πάντως, σημαίνει ότι θεωρείτε ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως και η επόμενη μέρα μια δύσκολη μέρα.

«Εγώ θέλω και εύχομαι να μην υπάρχει ζήτημα. Και καλώ όλους και προτρέπω όλους να διατηρηθεί ο πολιτικός πολιτισμός και να μην ξεχάσουμε ότι όλοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα, ότι οι βασικές γραμμές είναι ίδιες. Ότι απλά εδώ γίνεται μια διεκδίκηση ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος και δεν είναι για να καταθέσουμε θέσεις διαφορετικών κομμάτων ή διαφορετικών απόψεων. Επομένως, καλό θα είναι προκειμένου και οι ψηφοφόροι και τα μέλη και όλοι οι φίλοι του κόμματος να μην βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να έρχονται να πρέπει να επιλέξουν μεταξύ ακραίων αντιθέσεων, να πάνε τα πράγματα με ένα ομαλό τρόπο. Νομίζω ότι ο κ. Κασελάκης το δήλωσε ότι θέλει να συνεννοηθεί με όλους, θέλει να μιλάει με όλους. Η επόμενη μέρα είναι για όλους. Θεωρούμε ότι όσο πιο πολύ είναι μέσα στο κόμμα, όσο πιο πολλές απόψεις υπάρχουν, γιατί οι θέσεις είναι συμπληρωματικές του ενός με τον άλλο, δεν είναι αντίθετες.»

  • Ένα θέμα που θέτει η κυρία Αχτσιόγλου και το οποίο είναι αντικειμενικό, είναι ότι οι μάχες δίνονται μέσα στη Βουλή. Ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής. Εάν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης θεωρείτε ότι πρέπει να παραιτηθούν πέντε επιλαχόντες του Επικρατείας και ένας νυν βουλευτής Επικρατείας για να μπορεί να γίνει ο Κασσελάκης βουλευτής; Και επειδή εσείς είσαστε ένας από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας, θα αποφασίζατε πότε εσείς να παραιτηθείτε προκειμένου να γίνει πρόεδρος να γίνει ο πρόεδρος του κόμματος βουλευτής;
«Νομίζω ότι είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μόλις προκύψει το ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτομάτως θα δοθεί και η λύση για αυτό. Για αυτό το ζήτημα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό, ο οποίος θα παίρνει τη θέση του ή αν θα γίνουν αυτού του τύπου οι αλλαγές. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας πω.»

  • Καταλαβαίνω ότι το αφήνετε ανοιχτό…

«Ξέρω ότι αν προκύψει και όταν ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτό το θέμα θα λυθεί άμεσα

  • Μάλιστα, αυτό έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον. Θεωρείτε ότι μπορεί να λυθεί άμεσα μόνο και μόνο με τη συνεργασία του Κασσελάκη με την ανθυποψήφια του την κυρία Αχτσιόγλου. Δηλαδή, αν κερδίσει Κασσελάκης θα κάνει την Αχτσιόγλου κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο ή όχι.

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Γι αυτό λέω ότι πρέπει να διατηρηθεί ένα καλό κλίμα. Περιθώρια συνεργασίας υπάρχουν. Ο σκοπός είναι να προκύψει ένα σχήμα που θα βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν μέχρι σήμερα. Ένα σχήμα το οποίο θα προσδώσει ένα καινούργιο αφήγημα σε αυτό το κόμμα και θα ικανοποιήσει και τις προσδοκίες του κόσμου, ο οποίος σηκώθηκε να έρθει να δηλώσει τη συμμετοχή του.»

  • Κρατώ εκτός των άλλων που μου είπατε, τα οποία όλα είχαν ενδιαφέρον, ότι δεν μου αποκλείσετε το ενδεχόμενο ακόμα και εσείς να να διευκολύνετε το να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή, που είσαστε ένας από τους εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας, υπάρχουν δύο πριν από εσάς να θυμίσω, εσείς είστε τρίτος στη σειρά.

«Θα μου επιτρέψετε να να μην την κάνω αυτή τη συζήτηση, είναι ένα καθαρά νομικό ζήτημα. Το πώς πρέπει να γίνει, αν είναι να γίνει και αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει. Ωστόσο, εγώ εκείνο που σας λέω είναι ότι θα υπάρξει αμέσως λύση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης