Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπαδημούλης ζητάει debate Κασσελάκη-Αχτσιόγλου «για να μπει ένα φρένο στην τοξικότητα και τον φανατισμό»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπαδημούλης ζητάει debate Κασσελάκη-Αχτσιόγλου «για να μπει ένα φρένο στην τοξικότητα και τον φανατισμό»
«Είναι πολύ σημαντικό ο επικεφαλής του κόμματος να είναι παρών στη Βουλή τα επόμενα 3-4 χρόνια» τονίζει με νόημα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
«Είναι αναγκαίο να γίνει ένα τηλεοπτικό debate ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, που να δώσει και ένα μήνυμα πολιτικού πολιτισμού, ενότητας και σεβασμού στον διάλογο. Ώστε να μπει και ένα φρένο σε φαινόμενα τοξικότητας και φανατισμού που αναπτύχθηκαν και πρέπει να μπουν στην άκρη», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FΜ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Είναι πολύ σημαντικό ο επικεφαλής του κόμματος να είναι παρών στη Βουλή τα επόμενα 3-4 χρόνια. Γιατί εκλογές κάναμε μόλις πριν 2-3 μήνες, και τη μάχη πρέπει να τη δίνουμε και στην κοινωνία αλλά και στους θεσμούς, πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική του και την κυβέρνησή του».

Ακολουθεί πλήρης η συνέντευξη:

Ερώτηση: Πώς είδατε το χθεσινό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ; Προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις ή μυρίζει διάσπαση, όπως ορισμένοι λένε σήμερα το πρωί;

Απάντηση: Κοιτάξτε το πρώτο θετικό, πολύ σημαντικό, θετικό μήνυμα είναι η εντυπωσιακά υψηλή συμμετοχή. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας αλλά και ευθύνης. Το σαφές προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και η ισχυρή καταγραφή της Έφης Αχτσιόγλου στέλνουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό που θέλω όμως να πω αυτή τη στιγμή, γιατί έχουμε μπροστά μας έναν δεύτερο γύρο -το αποτέλεσμα του οποίου δεν είναι κλειδωμένο εκ των προτέρων- είναι ότι υπάρχει μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο και έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο, γιατί είναι εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο των μελών μας. Και επιπλέον ότι το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι τρεις υποψήφιοι που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου είναι υπερδιπλάσιο της απόστασης που χωρίζει το Στέφανο Κασσελάκη από την Εφη Αχτσιόγλου.

Το σημαντικό, κύριε Χατζηνικολάου, είναι ότι όποια ή όποιος και να εκλεγεί στον επόμενο γύρο θα έχει έναν ισχυρό δεύτερο. Και γι` αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να σταλούν μηνύματα ενότητας και προοπτικής, αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενότητας και προοπτικής. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο, χρήσιμο και θα βοηθήσει και τη συμμετοχή και τον πολιτικό πολιτισμό μέσα στο κόμμα και την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Δεν μιλάμε για μια εσωκομματική υπόθεση μονάχα. Εκλέγουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον υποψήφιο πρωθυπουργό για τις επόμενες εκλογές. Αφορά τη χώρα η εκλογή. Γι` αυτό πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να γίνει ένα τηλεοπτικό debate ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, που να δώσει και ένα μήνυμα πολιτικού πολιτισμού και ενότητας και σεβασμού στον διάλογο. Ώστε να μπει και ένα φρένο σε φαινόμενα τοξικότητας και φανατισμού που αναπτύχθηκαν και πρέπει να μπουν στην άκρη.

Ερ.: Το γεγονός ότι ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής επηρεάζει τα πράγματα και σε ποιο βαθμό; Γιατί βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει και τον θεσμικό ρόλο, ισχυρό θεσμικό ρόλο, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απ.: Κατά τη γνώμη μου, κύριε Χατζηνικολάου, είναι πολύ σημαντικό ο επικεφαλής του κόμματος να είναι παρών στη Βουλή τα επόμενα 3-4 χρόνια. Γιατί εκλογές κάναμε μόλις πριν 2-3 μήνες, και τη μάχη πρέπει να τη δίνουμε και στην κοινωνία αλλά και στους θεσμούς, πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική του και την κυβέρνησή του. Νομίζω ότι αυτό είναι και το μήνυμα που μας έστειλαν ό,τι κι αν ψήφισαν στην κάλπη για τον υποψήφιο πρόεδρο οι 150 χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν χθες και στάθηκαν στην ουρά για ώρα για να το κάνουν. Ενότητα, ανάκαμψη, αξιοπιστία, σοβαρότητα, πειστικό πρόγραμμα. Για να μπορέσουμε να είμαστε σήμερα μια δυνατή, αξιόπιστη, μαχητική αντιπολίτευση και αύριο μια καλύτερη κυβέρνηση.

Ερ.: Από την κυρία Αχτσιόγλου και τον κύριο Τσακαλώτο και τις δηλώσεις τους χθες το βράδυ αποκόμισα ότι πολλοί θεωρούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτό τον πρώτο γύρο η επικοινωνία νίκησε την πολιτική ουσία. Έχετε την ίδια γνώμη;

Απ.: Έχω τη γνώμη ότι θα γίνει μια σοβαρή, έντονη, ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση ουσίας στον ενόψει του δεύτερου γύρου τις επόμενες ημέρες. Και πιστεύω ότι και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης και κυρίως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει μόνο να κερδίσει από έναν διάλογο, μια πολιτική αντιπαράθεση ουσίας ανάμεσα στην Έφη και το Στέφανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης