Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Οι κάλπες κατέγραψαν την αγωνία των πολιτών από την πολιτική Μητσοτάκη και την εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Οι κάλπες κατέγραψαν την αγωνία των πολιτών από την πολιτική Μητσοτάκη και την εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ
Στάθηκε ιδιαίτερα στην εγγραφή 40.000 περίπου νέων μελών στις χθεσινές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
«Το ξεκάθαρο μήνυμα των χθεσινών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή. Η δυναμική συμμετοχή αποδεικνύει ότι η κοινωνία επιλέγει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, και που θα αναλάβει την ευθύνη να καταθέσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» στάθηκε ιδιαίτερα στην εγγραφή 40.000 περίπου νέων μελών στις χθεσινές εκλογές.
Κατά τον ίδιο, «πρόκειται για ένα ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα εμπιστοσύνης, αλλά και αγωνίας της κοινωνίας. Υπάρχει αγωνία και υπάρχουν αδιέξοδα στην καθημερινότητα, που οδήγησαν τους πολίτες στην επιλογή ένταξης στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και από αυτή την άποψη, η χθεσινή μαζική συμμετοχή αποτελεί ηχηρό μήνυμα και προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προς τον κ. Μητσοτάκη, όταν ήδη, τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, υπάρχουν έρευνες που αποτυπώνουν ότι τα 2/3 της κοινωνίας θεωρούν ότι η χώρα δεν πάει καλά. Οι πολίτες θέλουν να τους υπερασπιστεί κάποιος γιατί αισθάνονται ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας, διαψεύσεις και αρρυθμίες», σχολίασε.
Ο κ. Φάμελλος επέμεινε ιδιαίτερα στην ενότητα και στη συλλογικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι «όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το στελεχιακό του δυναμικό έχουν την ωριμότητα να λειτουργήσουν ενωτικά. Είμαστε πάρα πολλοί και πολλές που μπορούμε και να συνθέσουμε, να αντιπροσωπεύσουμε και να δουλέψουμε για το συμφέρον της κοινωνίας, χωρίς εξαρτήσεις. Η συλλογική έκφραση και η συλλογική δράση είναι βασικό μας καθήκον, και το όπλο που έχουμε για να στηρίξουμε το βασικό μας στόχο: να ζουν όλοι οι συμπολίτες μας καλύτερα».
Ακόμη, σημείωσε ότι η ανάδειξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν ήταν τυχαίο γεγονός , αλλά η εξέλιξη μιας κοινωνίας που χρεοκόπησε.
«Γίνεται μια συντεταγμένη επικοινωνιακή προσπάθεια να ξαναγραφτεί η πολιτική ιστορία της χώρας. Το 2015, η προσδοκία της Ελλάδας ήταν να ζήσει ελεύθερα, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και μέτρα επιτήρησης, να βγει από την χρεωκοπία και τις ασφυκτικές δεσμεύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους πολίτες που θυσίασαν πολλά, το κατάφερε αυτό, ακολουθώντας με απόλυτη συνέπεια ένα τριετές σχέδιο που κράτησε την κοινωνία όρθια. Το σχέδιο αυτό δημοκρατικά τέθηκε στην κρίση των πολιτών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Και πετύχαμε το 2019 η Ελλάδα να έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ, χαμηλά επιτόκια, ρυθμισμένο χρέος και καθαρό διάδρομο 15-ετίας. Ο κ. Μητσοτάκης τα παρέλαβε αυτά, και κατόρθωσε να μας οδηγήσει σε ένα ξέφρενο πάρτι αισχροκέρδειας, στη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη –στον Έβρο- από το 2000, σε εκτεταμένη ανασφάλεια των πολιτών που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε και μας αξίζει μια καλύτερη κοινωνία», δήλωσε.

Για αυτοδιοικητικές εκλογές Οκτωβρίου

Τέλος, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ..Φάμελλος υπενθύμισε ότι ήδη έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική για το έλλειμμα που παρουσίασε ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Προσπαθήσαμε μετά από τη διπλή ήττα στις εκλογές και την αποχώρηση του Α. Τσίπρα να καταθέσουμε προτάσεις για την αυτοδιοίκηση. Προσωπικά πιστεύω ότι οι αιρετοί οφείλουν να εκπροσωπούν την κοινωνία. Στα αυτοδιοικητικά σχήματα πρέπει να συμμετέχουν ενεργοί πολίτες που δεν κάνουν καριέρα στην πολιτική, και που δεν δεσμεύονται από την κομματική ταυτότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι είναι ουσιαστικά αυτοδιοικητική και δυναμική η πρόταση του κ. Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, μία Περιφέρεια η οποία οφείλει να ξεφύγει από τον κομματισμό της ΝΔ, την αδιαφάνεια και την καθυστέρηση. Αλλά και σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης θέλουμε σε αυτές τις εκλογές να εκλεγούν αυτοδιοικητικές αρχές και αιρετοί που δεν θα «κρατάει» την κομματική τους ταυτότητα ο κ. Μητσοτάκης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης