Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Στη Θεσσαλία ο μισός κρατικός μηχανισμός – Με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη ο Κασσελάκης

Σκέρτσος: Στη Θεσσαλία ο μισός κρατικός μηχανισμός – Με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη ο Κασσελάκης
"Tο να έχουμε μία κολοβή αντιπολίτευση είναι έλλειμμα για εμάς. Θέλουμε μία ισχυρή αντιπολίτευση και η κοινωνία και οι πολίτες πρέπει να εκφράζονται", ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα
Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Θεσσαλία και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη Λιβύη, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για προβληματική επικοινωνία και σημείωσε ότι η χώρα μας παρά τις δυσκολίες από τις πρόσφατες θεομηνίες έστειλε βοήθεια στη Λιβύη όπου επικρατούν συνθήκες χάους.

Για Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, στη Θεσσαλία έγιναν όλες οι ενημερώσεις για ένα πολύ ακραίο φαινόμενο που κανείς δεν είχε προβλέψει την έντασή του, ενώ εστάλησαν 33 μηνύματα του 112. Εξήγησε ότι δεν υπήρξε η προτροπή για εκκένωση, επειδή υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να πνιγούν οι πολίτες στους δρόμους και σημείωσε πως στη Λιβύη από την κακοκαιρία χάθηκαν 11.000 άνθρωποι και στη Γερμανία υπήρξαν 243 νεκροί με λιγότερο όγκο νερού
Όπως ανέφερε, δεν υπήρξε στα ιστορικά δεδομενα τέτοιος όγκος βροχόπτωσης που έφτασε τους 1.000 τόνους νερό ανά στρέμμα στη Θεσσαλία, που ισοδυναμεί με την εκβολή του Δούναβη επί 15 ημέρες.
«Κανείς στη Θεσσαλία δεν είναι μόνος του, ο μισός κρατικός μηχανισμός είναι εκεί και βοηθάει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει από την κοινωνία των πολιτών «πλημμύρα ανθρωπιάς».
Παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διάκριση αρμοδιοτήτων στον κρατικό μηχανισμό «να δούμε τις αρμοδιότητες όλων» και τόνισε ότι «απέναντι μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι τα προβλήματα».
Τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία το 2019 ήταν ένα γραφείο και σήμερα είναι ένα υπουργείο και ότι σήμερα δεν έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που είναι ίδια με αυτήν εδώ και 40 χρόνια.
«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε άβουλοι, αλλά το μέγεθος της κρίσης μας οδηγεί να αλλάξουμε συνολικά την κουλτούρα μας ως κράτος και ως κοινωνία. Κουλτούρα πρόληψης πρέπει να αποκτήσουμε. Όλοι έχουμε ευθύνη να αλλάξουμε συλλογικά. Επιβάλλεται η δικαιοσύνη να ασχοληθεί και να ερευνήσει», σημείωσε.

Για Αστεροσκοπείο

Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «άστοχη» την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα του Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ, υπογραμμίζοντας ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτοί οι οργανισμοί βρίσκονται υπό την εποπτεία είτε του υπουργείου Περιβάλλοντο,ς είτε του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
Πρόσθεσε ότι ο σύγχρονος πόλεμος που πρέπει να δώσουμε τώρα είναι κατά της κλιματικής κρίσης και ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πρέπει να μπουν σε διάταξη μάχης.
«Η επιστήμη είναι σύμμαχος μας, δεν υπάρχει καμία αντιδικία με τους επιστήμονες, θέλουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα επιστημονικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Κάνοντας αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με φόντο τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «το να έχουμε μία κολοβή αντιπολίτευση είναι έλλειμμα για εμάς. Θέλουμε μία ισχυρή αντιπολίτευση και η κοινωνία και οι πολίτες πρέπει να εκφράζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές γιατί δεν κατάλαβε τι ζητούσε η κοινωνία από αυτόν. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να ακούσει και τα πρόσωπα τα οποία εκφράζουν τους ψηφοφόρους του».
Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα που έχουν μεγάλη διαδρομή και δεν γνωρίζουμε από που έρχονται, τι είναι τι και τι εκφράζουν. Η πολιτική είναι μία υπόθεση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και πρέπει καθημερινά όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», συμπληρώνοντας ότι «ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη δε νομίζω ότι είναι το ενδεδειγμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης