Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η πάταξη της αισχροκέρδειας απαιτεί συγκρούσεις - Θα τσακίσουμε όποιον πατήσει στην καταστροφή κι αυξήσει τις τιμές

Μητσοτάκης: Η πάταξη της αισχροκέρδειας απαιτεί συγκρούσεις - Θα τσακίσουμε όποιον πατήσει στην καταστροφή κι αυξήσει τις τιμές
«Κάποια στιγμή, η ακρίβεια θα αποκλιμακωθεί, αλλά οι αυξήσεις θα μείνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
Την πρόθεσή του να συγκρουστεί με εταιρείες, προμηθευτές και εμπόρους, που αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές των προϊόντων, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην 87η ΔΕΘ.
«Θα πολεμήσουμε με μέγιστη δυνατή αυστηρότητα την αισχροκέρδεια είτε αφορά προμηθευτές είτε εμπόρους», υπογράμμισε.
Και προσέθεσε: «Θα επιμείνω στο ζήτημα και θα σας πω ότι έχουμε δυνατότητα να ερευνούμε αν οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες.
Η αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας επλήγη, αλλά τα οπωροκηπευτικά που παράγονται εκεί είναι λίγα.
Αν κάποιος πατήσει στην καταστροφή εκεί και αυξήσει τις τιμές, θα τον βρούμε και θα τον τσακίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κάποια στιγμή, η ακρίβεια θα αποκλιμακωθεί, αλλά οι αυξήσεις θα μείνουν»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι η προσπάθεια για την πάταξη της αισχροκέρδειας απαιτεί συγκρούσεις και δήλωσε «έτοιμος» να δώσειμάχες.
«Δεν μπορείς να αυξάνεις κατά ένα ευρώ το προϊόν σου και μετά να λες ότι κάνω έκπτωση για να το ξαναπάς στην αριχκή τιμή που είχες.
Αυτό είναι κοροϊδία», ανέφερε.
«Με μόνιμη μείωση φόρων και αύξηση μισθών αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια»
Παραδέχτηκε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά είναι η ακρίβεια στο ράφι των σούπερ μάρκετ, παρά το γεγονός ότι «η χώρα εμφανίζει τους χαμηλότερους δείκτες πληθωρισμού», όπως είπε.

«Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους:

Ο πρώτος – επιδερμικός – γίνεται με επιδόματα που εξακολουθούμε να δίνουμε, αλλά δεν είναι δομική λύση.
Δομική λύση είναι οι δύο πυλώνες για μόνιμη αύξηση του εισοδήματος.
Με μόνιμη μείωση φόρων που έγινε το προηγούμενο διάστημα και μόνιμη αύξηση μισθών που τώρα κάνουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση των συντάξεων και το «ξεπάγωμα» των τριετιών για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
«Ένας εργαζόμενος που του έλειπε μια ημέρα για να συμπληρώσει τριετία όταν ‘πάγωσαν’ το 2012, τη μια ημέρα θα την πάρει 1.1.2024 και θα δει αύξηση στον μισθό του», επεσήμανε, προσθέτοντας πως όλα αυτά «είναι σημαντικές παρεμβάσεις για μόνιμη στήριξη του εισοδήματος».
«Κάποια στιγμή, η ακρίβεια θα αποκλιμακωθεί, αλλά οι αυξήσεις θα μείνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «αν δεν συγκλίνουμε με την υπόλοιπη Ευρώπη, πάντα θα υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε μισθούς Ελλάδας και τιμές Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης