Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν βρήκε μία συγγνώμη, σαν να κυβερνούσε άλλος 4 χρόνια - Δική μας απαίτηση οι τριετίες

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν βρήκε μία συγγνώμη, σαν να κυβερνούσε άλλος 4 χρόνια - Δική μας απαίτηση οι τριετίες
Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε σήμερα δήθεν "μεγάλες αλλαγές", αλλά η πολιτική του αναπαράγει την ανασφάλεια στην κοινωνία, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση
Σχετικά Άρθρα
«Αν και μιλούσε στην 5η ΔΕΘ ως πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε λες και ανέλαβε σήμερα τη διακυβέρνηση της χώρας», σχολιάζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης, για την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Ειδικότερα, ο κ. Καλπάκης αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν βρήκε μία συγγνώμη, δεν βρήκε ένα λάθος ή παράλειψη της κυβέρνησής του στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των πυρκαγιών. Μόνο γενικόλογες αναφορές σε σύγχυση αρμοδιοτήτων και μετάθεση ευθυνών, που και πάλι αφορούν τους υπουργούς του και τους εκλεκτούς του στην αυτοδιοίκηση».
Σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «δεν βρήκε μία πρόταση για τη Θεσσαλία, για τη δημόσια υγεία, τη σίτιση και τη στέγαση των πληγέντων, την περισυλλογή των ζώων, την υδροδότηση, ούτε βεβαίως για ένα σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας».
Επιπλέον, ο κ. Καλπάκης αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «απαξίωσε την κριτική ως "λάσπη" και ανακάλυψε τώρα την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει εφαρμόσει τα εργαλεία για το κλίμα, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Επίσης, τονίζει ότι «εμφάνισε ως νέες εξαγγελίες το προεκλογικό του πρόγραμμα και υποσχέθηκε πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ η κυβέρνησή του είναι που δίνει τη μία αναβολή μετά την άλλη στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS». Ακόμη σημειώνει ότι «απέδειξε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας μετά το τέλος του market pass και δεν είπε τίποτα για φορολόγηση των υπερκερδών δισεκατομμυρίων ευρώ, που τροφοδοτούν τον υψηλό πληθωρισμό».

Απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ οι τριετίες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «σήμερα επίσης αποδείχτηκε ότι υπήρχε η δυνατότητα να ξεπαγώσουν οι τριετίες πριν την μνημονιακή πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% και ότι ο κ. Μητσοτάκης τόσα χρόνια που αρνούνταν την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για ξεπάγωμα των τριετιών, απλά εξαπατούσε τους εργαζόμενους και τους στερούσε εισόδημα». «Και όλα αυτά», σχολιάζει, «την ώρα που εισάγει τις 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ενώ μόνο που δεν μας ζήτησε να του πούμε κι ευχαριστώ που διατηρεί τις 11 ώρες ανάπαυση».
Εν κατακλείδι ο κ. Καλπάκης υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε σήμερα δήθεν "μεγάλες αλλαγές", αλλά η πολιτική του αναπαράγει την ανασφάλεια στην κοινωνία, με εξαίρεση εκείνους που μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης