Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Κυνισμός Μητσοτάκη που επιβάλλει χαράτσια για τις «φυσικές καταστροφές» – Να σημάνει ξεσηκωμός

ΚΚΕ: Κυνισμός Μητσοτάκη που επιβάλλει χαράτσια για τις «φυσικές καταστροφές» – Να σημάνει ξεσηκωμός
«Το κυβερνητικό καλάθι της ΔΕΘ τελικά είχε παροχές, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα
«Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει, που το εργατικό - λαϊκό εισόδημα λεηλατείται και που απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σύγχρονων υποδομών για τις ανάγκες και την προστασία του λαού, ο κύριος Μητσοτάκης έρχεται κυνικά να επικαλεστεί τις “φυσικές” καταστροφές προκειμένου, από τη μία να επιβάλλει νέους φόρους, βάρη και χαράτσια στο λαό κι από την άλλη να διαμορφώσει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Το κυβερνητικό καλάθι της ΔΕΘ τελικά είχε παροχές, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους», επισημαίνει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.
«Αυτό ακριβώς γίνεται με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, του νερού και των δασών, με πρόσχημα την συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην προστασία τους.
Αυτό γίνεται με τη νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους, με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο νόμιμα φοροδιαφεύγει και φοροαπαλάσσεται.
Αυτό γίνεται και με τη δρομολόγηση της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων που φορτώνει νέα χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά και τους στέλνει ως πελατεία στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών, με πρόσχημα την συλλογική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», σημειώνει το ΚΚΕ.
«Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός, για καθολική αποζημίωση των πληγέντων, για σύγχρονες υποδομές προστασίας της ζωής, του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, με πρώτο μεγάλο σταθμό την απεργιακή μάχη για την απόσυρση του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης.
Είναι κυριολεκτικά αγώνας ζωής!», τονίζει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης