Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος από τις φήμες για το SMS της Αχτσιόγλου στον Τσίπρα «Πρόεδρε παραιτήσου» και η απάντηση για προβοκάτσια

ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος από τις  φήμες για το SMS της Αχτσιόγλου στον Τσίπρα «Πρόεδρε παραιτήσου» και η απάντηση για προβοκάτσια
Το ρεπορτάζ που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υποψήφιας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφης Αχτσιόγλου
Εσωκομματικός σάλος έχει ξεσηκωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσιπρά με τη διακίνηση σεναρίων που θέλουν να υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου.
«Προβοκάτσιες τέλος» τόνισε και πρόσθεσε: «Τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα κέντρα έχουν εξαπολύσει εναντίον μου συκοφαντικές και χυδαίες επιθέσεις.
Η λάσπη αυτή κορυφώθηκε τις τελευταίες ώρες πριν τις κάλπες, εμφανίζοντάς με ως δήθεν υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα.
Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους από τους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τόνισε, σε δήλωσή της σε ιστοσελίδα εφημερίδας που υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιογλου.

Το δημοσίευμα

Ανυπόγραφο ρεπορτάζ που δημοσιεύει το ivoice.gr υποστηρίζει ότι η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε ένα sms στον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί «στις 16 Οκτωβρίου δρομολογώντας τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»
«Ουσιαστικά αυτή και η παρέα των Ηλιόπουλων, η παρέα που παρίστανε τον φίλο του Τσίπρα, τού ζητούσε να παραμείνει υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι τις δημοτικές εκλογές.
Να χρεωθεί μια ακόμα βέβαιη πολιτική και εκλογική ήττα, μιας και θα ήταν πρόεδρος υπό δημόσια αμφισβήτηση», συνεχίζει η ιστοσελίδα.
Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι το εν λόγω sms ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι ότι «ενώ είχε αποφασίσει ο Τσίπρας να μείνει και να το παλέψει, ακούγοντας τον Βίτσα την Τετάρτη την προηγούμενη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου που σηματοδοτούσε την στάση απέναντι του των “ομπρελάκηδων” και των άλλων μπαχαλάκηδων του κόμματος, έλαβε κι αυτό το μήνυμα της Αχτσιόγλου κι αποφάσισε να τα βροντήξει διότι κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τους “στρατηγούς” της ήττας.
Όλους αυτούς που του χρεώνουν σήμερα αποκλειστικά στις πλάτες του το 18%».
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιο... στρατόπεδο διακίνησε αυτά τα σενάρια...
Το μυαλό όλων κάπου πάει...

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, την ημέρα που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον είχα ρωτήσει ευθέως, με κείμενο μου εδώ στην 1Voice.gr: “Γιατί δεν πήρατε την γενναία απόφαση της παραίτησης αμέσως μετά την ήττα; Την Κυριακή δηλαδή. Αντίθετα, περιμένατε τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Τι μεσολάβησε σε αυτό το μεσοδιάστημα”;
Φυσικά ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανείς άλλος μας απάντησε. Το πολιτικό ένστικτο μας καθώς και η δημοσιογραφική εμπειρία μάς γέννησε τα ερωτήματα αυτά. Δεν γνώριζα κάτι. Δεν διέθετα κάποια πληροφορία.
Ωστόσο, το δημόσιο αυτό ερώτημα μου, λίγες μέρες μετά βρήκε μια πρώτη απάντηση. Δεν κατάφερα να την διασταυρώσω και έτσι δεν αποκάλυψα το περιεχόμενο της. Ήλθε, όμως, την προηγούμενη Κυριακή η συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη για να ανοίξει κι άλλα στόματα κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, όντως, την είχαν στημένοι από νωρίς στον Τσίπρα για να τον φάνε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρομερό είναι ότι αυτοί οι “κάποιοι” ήταν όλοι όσοι βρίσκονταν καθημερινώς δίπλα του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.
Θέλετε απόδειξη; Όλος ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου έσπευσε την Παρασκευή, Πέμπτη παραιτήθηκε ο Αλέξης, να στοιχηθεί δημόσια, ανοικτά και θαρραλέα στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου. Αντί να πάνε όλοι μαζί σπίτια τους αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους για το 18%. Όχι μόνο δεν έκαναν αυτό. Αλλά έχουν το θράσος να απαιτούν να αποτελούν και την νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό την Αχτσιόγλου ετούτη την φορά.

Το sms της Αχτσιόγλου στον Αλέξη

Σήμερα, αφού έχω πλέον τσεκάρει δημοσιογραφικά το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω το sms της κ. Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα. Με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί στις 16 Οκτωβρίου δρομολογώντας τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά αυτή και η παρέα των Ηλιόπουλων, η παρέα που παρίστανε τον φίλο του Τσίπρα, τού ζητούσε να παραμείνει υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Να χρεωθεί μια ακόμα βέβαιη πολιτική και εκλογική ήττα, μιας και θα ήταν πρόεδρος υπό δημόσια αμφισβήτηση, καλά για την υπονόμευση του όλο το προηγούμενο διάστημα δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι, το αντιλήφθηκαν και οι “πέτρες” στις 21 Μαΐου, και στην συνέχεια ως στημένη λεμονόκουπα να τους αδειάσει την γωνιά.
Αυτό το μήνυμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ενώ είχε αποφασίσει ο Τσίπρας να μείνει και να το παλέψει, ακούγοντας τον Βίτσα την Τετάρτη την προηγούμενη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου που σηματοδοτούσε την στάση απέναντι του των “ομπρελάκηδων” και των άλλων μπαχαλάκηδων του κόμματος, έλαβε κι αυτό το μήνυμα της Αχτσιόγλου κι αποφάσισε να τα βροντήξει διότι κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τους “στρατηγούς” της ήττας. Όλους αυτούς που του χρεώνουν σήμερα αποκλειστικά στις πλάτες του το 18%.

Έτσι έφυγε ο Τσίπρας και άφησε πίσω του τους… θυμωμένους του 3%.
Αυτούς που θύμωναν “με το νέο του Αλέξη” όταν πάλευε για την διεύρυνση της Αριστεράς και την συνάντηση της με την κεντροαριστερά, προκειμένου να μην κυβερνάνε οι Μητσοτάκηδες και οι Σαμαράδες.

Αυτούς που ξαναθύμωσαν με το νέο σήμερα γιατί αισθάνονται τον κίνδυνο να μην πάνε μόνοι τους στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ και φοβούνται ότι οι… μάζες θα τους πάρουν πάλι τα κλειδιά του κόμματος

Η επόμενη εμφάνιση Τσίπρα στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στις 25 Σεπτεμβρίου

Και ενώ είναι βαριά η… παρουσία του πρώην προέδρου στα εσωκομματικά του της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ieidiseis.gr θα τον δούμε αρκετά σύντομα να επιστρέφει.
«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επομένη της εκλογής του διαδόχου του θα υπάρξει τελετή ''παράδοσης - παραλαβής'' στην Κουμουνδούρου» γράφει η καλά ενημερωμένη παραπολιτική στήλη της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας.
«Με δεδομένο ότι όλοι θεωρούν βεβαία την εκλογή προέδρου τη δεύτερη Κυριακή, θα δούμε τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου την άλλη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-16_190835.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης