Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ανακαινισμένη πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου: Έγινε σε χρόνο ρεκόρ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ανακαινισμένη πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου: Έγινε σε χρόνο ρεκόρ
"Από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε έναν υπερσύγχρονο χώρο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο αποκατάστασης του δευτέρου ορόφου της πνευμονολογικής κλινικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2022.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε Π.Μπογιατζίδη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δ. Μανωλόπουλο, είδε από κοντά την πλήρως ανακαινισμένη Πνευμονολογική Κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε θάλαμο, τον Απρίλιο του 2022. Μάλιστα, συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της νέας Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και τους ευχαρίστησε για το έργο τους.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στις «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Μητσοτάκης: Βήμα-βήμα η  δέσμευσή μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα, να επισκέπτομαι το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο: την πλήρη ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής η οποία, όπως ίσως θυμάστε, είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες.
Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές τους υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω, πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας, έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε πως «είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά ένα μέλλον το οποίο πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν, για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις που θα κάνουμε στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Μόνο εδώ, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα διατεθούν παραπάνω από 17.000.000, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες. Το μέλλον, δηλαδή, της ιατρικής και νομίζω ότι σε ένα νοσοκομείο με την ιστορία του «Παπανικολάου», σε 7 χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής, του αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην ιατρική επιστήμη.
Αλλά, βέβαια, αυτό είναι ένα μόνο μικρό τμήμα των συνολικών έργων που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας: από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, την οποία, ήδη, έχουμε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέχρι τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε κέντρα υγείας σε ολόκληρη την χώρα.
Σε συνδυασμό, προφανώς, με την προσθήκη νέων στελεχών, νέων εργαζόμενων μέσα από 10.000 νέες προσλήψεις. Η δέσμευσή μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη υλοποιείται βήμα-βήμα, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου.
Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης, τόνσιε πως «θα συνεχίσουμε μέρα με τη μέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία, να τα εξανθρωπίζουμε, να τα κάνουμε πιο ελκυστικά και τελικά να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό».
«Νομίζω ότι μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Υπουργείο για την υλοποίηση έργων στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το συγκεκριμένο έργο, την επέκταση του κτιρίου γονιδιακής θεραπείας και ένα σύνολο από άλλα έργα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη για όλο αυτό το εγχείρημα», επεσήμανε από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δ. Μανωλόπουλος.

Η ανακαίνιση

Η ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 1.000τ.μ. ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.
Η ανακαινισμένη πλέον πτέρυγα διαθέτει 34 κλίνες, εκ των οποίων οι 4 είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την παρουσίαση έργου πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης.

Ο επόμενος σταθμός Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Στις «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με υποψήφιους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε για την επίτευξη των στόχων τους, ενώ συζήτησε και με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων σχετικά με τα προφίλ των υποψηφίων που αναζητούν.
Η ΔΥΠΑ για 4η φορά διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση που στόχο έχει να διευκολύνει ανέργους που αναζητούν εργασία ή εργαζόμενους που ψάχνουν νέες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.
Ήδη, πάνω από 3.500 συνεντεύξεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε διαφορους κλάδους όπως, πληροφορικής, χονδρικής και λιανικής πώλησης, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, ψυχαγωγίας, logistics, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρέτησης πελατών, βιομηχανίες τροφίμων, γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, καλωδίων, τσιμέντου, ανελκυστήρων, συσκευασιών, χαρτιού, επίπλου, δομικών προϊόντων, καλλυντικών, υφάσματος και ένδυσης, μεταλλευτικών και τεχνικών έργων, έργων, μονώσεων, μεταλλικών κατασκευών, αλουμινοκατασκευών, κ.ά.
Ο αριθμός των θέσεων εργασίας ξεπερνάει τις 2.700 σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης