Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ στις 17/9 - Πού και πότε ψηφίζουν οι 5 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ στις 17/9 - Πού και πότε ψηφίζουν οι 5 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος
Στις 8 το πρωί της Κυριακής 17/9 ανοίγουν οι κάλπες
Σχετικά Άρθρα
(upd) Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εκλογική αναμέτρηση μεταξύ των 5 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, καθώς στις 8 το πρωί της Κυριακής 17/9 ανοίγουν οι κάλπες σε 570 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.
Στις κάλπες θα προσέλθουν για να ψηφίσουν και οι 5 μονομάχοι, ήτοι Έφη Αχτσιόγλου, Στ. Κασσελάκης, Ν. Παππάς, Στ.Τζουμάκας και Ευ. Τσακαλώτος.
Στη Θέρμη θα ψηφίσει ο Σ. Φάμελλος.

Στη Θέρμη ο Φάμελλος

Στη Θέρμη θα ψηφίσει για την εκλογή νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αύριο, Κυριακή 17/9, ο Σ. Φάμελλος.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 π.μ., θα επισκεφθεί τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θέρμης (Ταβάκη 8, Θέρμη), όπου και θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή προεδρίας του κόμματος.

Πού θα ψηφίσουν οι 5

Συγκεκριμένα:
Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1) στις 10:00
Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.
Νίκος Παππάς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) στις 8:45.
Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175) στις 12:00.
Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία) στις 13:00​

Τσακαλώτος: Όραμά μου ένας ΣΥΡΙΖΑ της αξιοπιστίας, της αυτοπεποίθησης, της συλλογικότητας

«Την Κυριακή, σας ζητώ την εντολή να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή περίοδο που ανοίγεται για το κόμμα μας και για την Αριστερά στην χώρα μας. Μετά τις 17 Σεπτέμβρη θα είμαστε παντού.
Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την παραμονή των αυριανών εσωκομματικών εκλογών.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος «έχω ένα όραμα για μια κοινωνία που θα πάει μπροστά και που θα γίνει υπόδειγμα για την αναπτυξιακή της δυναμική, τους θεσμούς της, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όραμά μου, ένας ΣΥΡΙΖΑ της αξιοπιστίας, της αυτοπεποίθησης, της συλλογικότητας. Και μια κοινωνία με πολίτες που θα ζουν σε μια χώρα που αξίζει να ζει κανείς. Αυτό είναι το όραμά μου. Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος για την οποία αξίζει να δουλέψουμε».
Ο κ. Τσακαλώτος, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε. Θα αναδείξουμε τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την αυριανή κυβέρνηση, τον/την αυριανό/αυριανή πρωθυπουργό.
Η Αριστερά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, άλλαξε την όψη των κοινωνιών. Η καθολική ψηφοφορία και η εμβάθυνση της δημοκρατίας, ο οικονομικός σχεδιασμός και ο περιορισμός του ρόλου των αγορών, η κοινωνική προστασία και το εκτεταμένο κοινωνικό κράτος, τα εργατικά δικαιώματα και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και η καθιέρωση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών, η βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, το δικαίωμα στον πολιτισμό ως δημόσιο αγαθό για όλους, όλα τα προηγούμενα - και πολλά άλλα - φέρουν την σφραγίδα της Αριστεράς.
Γιατί είναι η Αριστερά που έδωσε αξιοπρέπεια στους φτωχούς, αξιοπρέπεια σε όλες, όλους, όλα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου σεξουαλικού προσανατολισμού.
Με αυτές τις αξίες και τις ιδέες μας, προσερχόμαστε αύριο στις κάλπες».
«Και θα ψηφίσουμε με αυτοπεποίθηση, για να ανοίξουμε έναν νέο πολιτικό κύκλο για το κόμμα μας. Για να δώσουμε νέα ορμή και ενέργεια στις οργανώσεις και στα μέλη μας, νέα πνοή στις ιδέες μας, για να εκλέξουμε μια νέα ηγεσία συλλογική, ενωτική αλλά και τολμηρή.
Θα ψηφίσουμε όμως – και προπάντων - για να δώσουμε αξιοπρέπεια στους πολίτες αυτής της χώρας», προσθέτει.

Οι κάλπες

Αύριο, Κυριακή 17/9, πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.
σρζ1.JPG
Η Κουμουνδούρου έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη διαδικασία:

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.
Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.
Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης