Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καρφιά Φίλη σε Κασσελάκη - Πολάκη - «Ο εκδημοκρατισμός της δικαιοσύνης δεν περνά από φτηνούς εντυπωσιασμούς»

ΣΥΡΙΖΑ: Καρφιά Φίλη σε Κασσελάκη - Πολάκη - «Ο εκδημοκρατισμός της δικαιοσύνης δεν περνά από φτηνούς εντυπωσιασμούς»
Στο λεγόμενο «ξεδόντιασμα» της δικαιοσύνης απάντησε ο Νίκος Φίλης με δήλωσή του
Εσωτερικών αιχμών συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με μία αιχμηρή δήλωση που εξέδωσε ο Νίκος Φίλης με αποδέκτη τον υποψήφιο Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δευτερευόντως τον Παύλο Πολάκη.
Στο λεγόμενο «ξεδόντιασμα» της δικαιοσύνης που ανέδειξε ο Σ. Κασσελάκης, ο πρώην υπουργός παιδείας απάντησε με την κάτωθι δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πολύ ψηλά στο Πρόγραμμά του την προστασία και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών. Ουδέποτε τάχθηκε υπέρ του ασφυκτικού κομματικού ελέγχου της Δικαιοσύνης, όπως επιδιώκει και πράττει η ΝΔ, με πιο χαρακτηριστικές την περίοδο Ντογιάκου πρόσφατα και την περίπτωση Κόκκινου, επί πατρός Μητσοτάκη.
Ο εκδημοκρατισμός της Δικαιοσύνης περνά μέσα από την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε, να σταματήσει ο διορισμός της ηγεσίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση και να περάσει στην αρμοδιότητα της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία.
Χρειάζεται επίσης να υπάρξουν βαθιές μεταρρυθμίσεις, ώστε, από το κράτος των Δικαστών να οδηγηθούμε σε ένα ανανεωμένο Κράτος Δικαίου, που θα αποδίδει στη Δικαιοσύνη το χαρακτήρα της, ως Εξουσία που απορρέει από τη Λαϊκή Κυριαρχία.
Δεν χρειαζόμαστε συνεπώς φτηνούς εντυπωσιασμούς και άναρθρες κραυγές, περί "ξεδοντιάσματος της Δικαιοσύνης", αλλά, πολιτική τόλμη για την αναβάθμισή της και τον αναγκαίο εκδημοκρατισμό της.
Η αντίληψη για μια Δικαιοσύνη, πισθάγκωνα δεμένη στο άρμα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας, απ' όπου κι αν εκστομίζεται, αναπαράγει μια βαθιά δεξιά και αντιδραστική ιδέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης