Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Δημοκρατία σημαίνει να μην υπάρχουν άβατα, να μην νομίζει ο Μητσοτάκης ότι έιναι «ελέω θεού μονάρχης»

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Δημοκρατία σημαίνει να μην υπάρχουν άβατα, να μην νομίζει ο Μητσοτάκης ότι έιναι «ελέω θεού μονάρχης»
«Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτεί σε εμάς, γιατί είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση αυτού του τόπου και η επόμενη κυβέρνηση» επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου από την Καλαμάτα
«Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε από πού ερχόμαστε, ξέρουμε ποιες είναι οι αρχές μας. Επιδιώκουμε να επηρεάσουμε, να πείσουμε, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι ένα κυβερνητικό κόμμα, αυτό είναι ένα κόμμα που κερδίζει», τόνισε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας σε συνάντηση που είχε χθες στην Καλαμάτα με μέλη και φίλους του κόμματος.
Είπε ότι η παρουσία τους «στέλνει μήνυμα» αγωνιστικότητας, αποφασιστικότητας, συλλογικότητας και συντροφικότητας, αγωνίας για την ανασύνταξη του χώρου και ελπίδας «ότι μπορεί να υπάρξει μία εναλλακτική προοπτική σε αυτόν τον τόπο, μια εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, μια εναλλακτική προοπτική για μία δημοκρατική πορεία της χώρας, η οποία υφίσταται τις σκληρές πολιτικές της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ».
Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι στον κύκλο των περιοδειών που έκανε σε ολόκληρη την Ελλάδα είδε αγωνία, μαζική παρουσία και πολυπληθείς συγκεντρώσεις.
«Όλες εξέπεμπαν την ίδια ανάγκη, να ανασυγκροτηθούμε γρήγορα, να βρούμε γρήγορα τον βηματισμό μας. Γιατί η κοινωνία περιμένει από εμάς, η κοινωνία μας κοιτάζει και εμείς εδώ δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα είμαστε ποτέ για την ιδιοτέλειά μας», τόνισε. Επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα με μακρά παράδοση δημοκρατίας» και σημείωσε ότι «η δημοκρατία δεν είναι μία ρητορική επίκληση.
Η δημοκρατία είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, είναι η ασφάλεια, είναι οι θεσμοί, είναι το να μην υπάρχουν άβατα και ασυλίες και να μην νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι ”ελέω Θεού μονάρχης”».
«Δεν είναι ”ελέω Θεού μονάρχης”, είναι επικεφαλής μίας κυβέρνησης σε μία δημοκρατική πολιτεία που ελέγχεται και θα λογοδοτεί. Θα λογοδοτεί σε εμάς, γιατί είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση αυτού του τόπου και η επόμενη κυβέρνηση», προσέθεσε.
Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «οι πολλοί είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, είναι οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι μικροί επιχειρηματίες, ο επιστημονικός κόσμος, οι άνθρωποι που δημιουργούν και παράγουν σε αυτόν τον τόπο από τον δικό τους κόπο, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι».
«Όχι», είπε, «δεν είμαστε με όλους, δεν είμαστε με τις ελίτ, δεν είμαστε με την οικονομική ολιγαρχία, δεν είμαστε με τα τζάκια. Δεν είμαστε με όλους, είμαστε για τους πολλούς και με τους πολλούς και διεκδικούμε να τους εκφράσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης