Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση καλύπτει σκόπιμα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αγοραστό που έχουν ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες

Η κυβέρνηση καλύπτει σκόπιμα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αγοραστό που έχουν ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καλύψει τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό από την πρώτη στιγμή και χαρακτήρισε fake news ότι κάποιοι έσπασαν το φράγμα Καλέντζη
Σχετικά Άρθρα
Η Δικαιοσύνη πλέον ερευνά τις ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες στον κάμπο και ήδη τα στοιχεία εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καλύψει τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό από την πρώτη στιγμή και χαρακτήρισε fake news ότι κάποιοι έσπασαν το φράγμα Καλέντζη.
Τώρα, όμως, τα στόματα έχουν αρχίσει να μιλάνε και ο χειριστικής χωματουργικού μηχανήματος έχει παραδεχτεί ότι πήρε εντολή από αντιπεριφερειάρχη της Θεσσαλίας για να ανοίξει τομή στο φράγμα και έτσι να μην πλημμυρίσει η πόλη της Καρδίτσας.
Το ζήτημα είναι γιατί έγινε αυτό.
Όπως εξηγούν στο ΒΝ αρμόδιες πηγές, η Καρδίτσα είχε πλημμυρίσει αρκετά στην κακοκαιρία Ιανός και μία δεύτερη πλημμύρα θα ήταν καταστροφική.
Και για λόγους πολιτικούς και για λόγους διαχείρισης αφού έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από τα χωριά.

Την «πλήρωσε» ο Θεσσαλικός κάμπος

Έτσι αποφασίστηκε να κρατηθεί ανέπαφη η πόλη και να την «πληρώσουν» ο κάμπος και τα χωριά.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος κατηγορεί για το σπάσιμο του αναχώματος τον δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου καθώς ο δεύτερος ως πιο έμπειρος συμφώνησε στο σπάσιμο.
Βέβαια, προκαλείται το ερώτημα: Γιατί ο δήμαρχος να δώσει τέτοια εντολή αφού θα κινδύνευε η πόλη του;
Όπως και να έχει, η τελική απόφαση βάρυνε την περιφέρεια Θεσσαλίας την οποία καλύπτει η ΝΔ.
Το Μαξίμου σκέφτηκε πολλές φορές να αδειάσει τον Κ. Αγοραστό. Όχι μόνο για το φράγμα που έσπασε επίτηδες για να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα.
Αλλά και για τα έργα που δεν έγιναν. Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει ούτε την ευχέρεια χρόνου ούτε τα πρόσωπα για να δημιουργήσει ένα νέο ψηφοδέλτιο και προφανώς θα έχανε την περιφέρεια.

Αδύναμοι συνδυασμοί- Τι φοβάται το Μαξίμου

Άλλωστε, οι υπόλοιποι συνδυασμοί στην Θεσσαλία (Κουρέτας, Τσιαπλές, Τζανακούλη) είναι εξαιρετικά αδύναμοι.
Έπειτα φοβάται μήπως το μεγάλο άδειασμα στον Αγοραστό και το ψηφοδέλτιό του γυρίσει μπούμερανγκ στις ευρωεκλογές αλλά και αργότερα στις εθνικές εκλογές.
Έτσι, λοιπόν, καταπίνει τις ποινικές ευθύνες που θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη στην Περιφέρεια για τις μεγάλες πλημμύρες στα χωριά του κάμπου και θα συνεχίσει να τον στηρίζει.
Την ίδια ώρα, όμως, με έκτακτη τροπολογία του υπουργείου Υποδομών παίρνει την ανάληψη όλων των έργων ανασυγκρότησης και των αντιπλημμυρικών από την Περιφέρεια.
Προφανώς, δεν την εμπιστεύεται για να διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια όπως έγινε μετά την κακοκαιρία Ιανός και θέλει τα έργα να περάσουν μέσα από την κεντρική κυβέρνηση.
Πλέον είναι έκθετη η ΝΔ και καλύπτει τις ποινικές ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις πλημμύρες.
Είναι έκθετη γιατί ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε ούτε προληπτικά ούτε έγκαιρα όμως και μετά τις πλημμύρες.
Καθυστέρησε πολύ.
Και μεταθέτει τις ευθύνες της στον απλό πολίτη ετοιμάζοντας ένα έκτακτο χαράτσι σε όλους από το 2024 για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης