Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Ηχηρή αποδοκιμασία από το 66% των Ελλήνων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Βραχνάς η ακρίβεια για τους πολίτες

Metron Analysis: Ηχηρή αποδοκιμασία από το 66% των Ελλήνων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Βραχνάς η ακρίβεια για τους πολίτες
Την ισχυρή αποδοκιμασία των πολιτών στην κυβέρνηση, λόγω της κακοκαιρίας Daniel αλλά και της καλπάζουσας ακρίβειας, αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis
Η διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel, οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και η καλπάζουσα ακρίβεια φαίνεται ότι πλήττουν σημαντικά την εικόνα παντοδυναμίας της Κυβέρνησης, τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο MEGA.
Ο βασικός κοινωνικο-πολιτικός δείκτης που αποτυπώνει την δυσαρέσκεια των πολιτών είναι το έαν η χώρα πηγαίνει «προς την σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση».
Εκεί παρατηρείται μία σημαντική μετατόπιση εις βάρος της κυβέρνησης, αφού στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Ιουλίου ένα 48% των τότε ερωτώμεων είχε υποστηρίξει ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και ένα 44% ότι πάνε προς τη σωστή.
Αντιθέτως, στην συγκεκριμένη συγκυρία, οι πολίτες που δηλώνουν πως τα πράγματα «πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση» εκτινάσσονται στο 66% του δείγματος, ενώ οι απαντήσεις «πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση» καταρρέουν στο 28%.

metron_16.jpg


Η απογοήτευση της κοινωνίας έγκειται στα τραγικά γεονότα των τελευταίων εβδομάδων, κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα όταν οι πολίτες καλούνται να ιεραρχήσουν (αυθόρμητα) τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας.
Για το 29% η ακρίβεια κρίνεται ως το πλέον μείζον ζήτημα, όμως ένα διόλου ευκαταφρόνητο 15% εκτιμαέι ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανασφάλεια και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης (μετεκλογικά αυτή η απάντηση συγκέντρωνε μόλις 3%).
Επιπλέον, ένα αξιοσημείωτο 9% ιεραρχεί ως σημαντικότερο πρόβλημα τις φυσικές καταστροφές, κάτι που δεν είχε καταγραφεί καθόλου ως απάντηση στις προηγούμενες μετρήσεις γνώμης της Metron Analysis. 

metron_17.jpg

Φυσικά, η ευρύτερη «ατμόσφαιρα» απαισιοδοξίας μεταφράζεται πολιτικά ως αποδοκιμασία προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχευμένα, πια.
Έτσι, στον κατεξοχήν πολιτικό δείκτη της εν λόγω έρευνας, δηλαδή την καταγραφή της θετικής ή αρνητικής γνώμης για την κυβέρνηση, τα πράγματα γίνονται αποκαλυπτικά.
Ειδικότερα, το πλειοψηφικό 61% έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μόλις ένα 32% διατηρεί θετική στάση.
Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό κλίμα της περιόδου αρχίζει να θυμίζει ... Μάρτιο -μετά την τραγωδία των Τεμπών- όταν οι θετικές γνώμες συγκέντρωναν το μειοψηφικό 37%.
Βεβαίως, στην τρέχουσα συγκυρία τα πράγματα φαίνονται ακόμα πιο σκούρα για την κυβέρνηση, καθώς συσσωρεύει τη φθορά πολλαπλών κρίσεων, τις οποίες έχει διαχειριστεί με τρόπο αμφιλεγόμενο. 

metron_18.jpg 
Όλα αυτά έρχονται σε ένα ήδη ασταθές πολιτικό περιβάλλον για τον Πρωθυπουργό κι εν μέσω φημών για έναν επικείμενο ανασχηματισμό.
Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδεύει προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με ψαλιδισμένο το καλάθι των υποσχέσεων, αφού το market pass ... παρασύρθηκε από την κακοκαιρία Daniel.
Παράλληλα, το Μαξίμου καλείται να φέρει εις πέρας το τεράστιο έργο ανοικοδόμησης της Θεσσαλίας με τρόπο πειστικό, βιώσιμο, αλλά και δίκαιο για τους πολίτες που έχασαν τις περιουσίες τους.
Σε αυτά τα μέτωπα, όπως φυσικά και στην έκβαση της μάχης που δίνεται με την επίμονη ακρίβεια, πρόκειται να κριθεί το πολιτικό μέλλον της παρούσας κυβέρνησης, αν και για την ώρα φαίνεται ... συννεφιασμένο.

Η ταυτότητα της έρευνας
ασδαδσσσδα.JPG 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης