Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) από τη ΔΕΘ: Η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση ... είμαστε εμείς

Ζ. Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) από τη ΔΕΘ: Η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση ... είμαστε εμείς
«Η Πλεύση Ελευθερίας λειτουργεί και ενεργεί ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση γιατί πρέπει να υπερασπιστεί τον κόσμο» τόνισε από τη ΔΕΘ η Ζωή Κωνσταντοπούλου
"Η αντιπολίτευση είναι η υπεράσπιση του πολίτη. Αυτή λοιπόν η αντιπολίτευση, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχει στη Βουλή και αυτό για εμάς είναι το πλέον σοβαρό" ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη τύπου στη 87η ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι και πριν και μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν είχε ασκήσει τα απαιτούμενα εκ του ρόλου του, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Όταν η ενασχόληση με τα εσωκομματικά υπερβαίνει το καθήκον προς τον πολίτη, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε βουλευτές που είναι αφιερωμένοι όλοι τους στις εσωκομματικές έριδες και όχι στο καθήκον προς τον πολίτη, τότε ένα μεγάλο κομμάτι της οφειλόμενης αντιπολίτευσης ουσιαστικά μένει αναξιοποίητο" είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:
"Υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές μέσα στη Βουλή, που δεν υπάρχει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και από τους υποψηφίους προέδρους αρκετοί, οι πιο πολλοί, είναι βουλευτές...Ο κόσμος, όταν ψηφίζει, δίνει εντολή εκπροσώπησης και υπεράσπισης και όχι επίλυσης εσωκομματικών προβλημάτων και άλλου είδους εκκρεμοτήτων...Η Πλεύση Ελευθερίας λειτουργεί και ενεργεί ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση γιατί πρέπει να υπερασπιστεί τον κόσμο".
Σε ερώτηση, εάν προβλέπει διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντοπούλου απάντησε:
"Νομίζω, ότι σας μίλησα για τη διάλυση, η οποία είναι κάτι πολύ ευρύτερο και χειρότερο από τη διάσπαση. Εμείς αυτό που παρακολουθούμε τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι μια διαλυμένη κατάσταση. Τώρα αν αυτή η διαλυμένη κατάσταση θα γίνει και διασπασμένη κατάσταση, νομίζω ότι μικρή σημασία έχει για τους πολίτες. Κι εγώ θα επιμείνω να ενδιαφέρομαι για τους πολίτες. Δεν με ενδιαφέρουν πραγματικά οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός, ούτε πως θέλουν ο καθένας και η καθεμία να χτίσει το προφίλ του επικοινωνιακά με ενδιαφέρει τι πράγματι κάνουν εκείνοι που ερίζουν για τη θέση του τέταρτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα ... πολύ μικρή σημασία έχει τι κάνουν μεταξύ τους. Είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει και νομίζω είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει και τους πολίτες".
Σε ερώτηση για τις φωτιές στον Έβρο επέκρινε την κυβέρνηση που μετά την περσινή πυρκαγιά δεν πήρε μέτρα για να μην προκύψουν οι φετινές πυρκαγιές. Πρόσθεσε ότι "πλήρης αποζημίωση σημαίνει η δημιουργία συνθηκών, που δε θα επιτρέψουν να επαναληφθεί το ίδιο" φαινόμενο και συνέχισε :
"Δεν αγοράζονται όλα. Τα ζώα που κάηκαν δεν ανασταίνονται. Οι ανθρώποι που κάηκαν ζωντανοί δε ξαναγίνονται με λεφτά. Η ομορφιά τα δάση οι δρυμοί δεν ξαναγίνονται με λεφτά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης