Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλωρίδης (Υπ. Δικαιοσύνης): Επανέρχεται για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών αλλά απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Φλωρίδης (Υπ. Δικαιοσύνης): Επανέρχεται για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών αλλά απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε πως «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τροποποιήσεων ως προς τις διατάξεις για το ακαταδίωκτο των τρπαεζικών στελεχών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης εχθές (14/9) από τη Βουλή, παρά το σχετικό μπέρδεμα που είχε προκύψει με το Μαξίμου προ διμήνου.
Επεσήμανε ότι «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση».
Αν και αναγνώρισε την αναγκαιότητα των σχετικών αλλαγών τόσο στον Ποινικό Κώδικα, όσο και στον κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο κ. Φλωρίδης απέρριψε σχετική τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της «αποσπασματικές, επ’ ευκαιρία και για λόγους εντυπώσεων ρυθμίσεις» που σε κάθε περίπτωση «δεν βρίσκουν σύμφωνη» την ηγεσία του υπουργείο δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση.
Επιπλέον, ο Υπουργός δικαιοσύνης αναγνώρισε το λάθος που έκανε προ διμήνου στη Βουλή αποδίδοντας, τότε, νομοθετικές αλλαγές του πρώην υπουργού Κ. Τσιάρα στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κομφούζιο διαψεύσεων τότε στην κυυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε πως, για τις Προγραμματικές Δηλώσεις που είχε κάνει στην Βουλή για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, αυτό που εννοούσε ήταν «για το νόμο του 2017 που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων» και στο νόμο του 2016 που είχε «θεσπίσει το ακαταδίωκτο των μελών των ΔΣ και των στελεχών του Υπερταμείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης