Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Ιωακειμίδης: Πρώτη ενέργεια στην Περιφέρεια Αττικής η εντολή διαχειριστικού ελέγχου για την τετραετία 2019-2023»

Γ. Ιωακειμίδης: Πρώτη ενέργεια στην Περιφέρεια Αττικής η εντολή διαχειριστικού ελέγχου για την τετραετία 2019-2023»
Ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου κάνει λόγο για απευθείας αναθέσεις «25,5 εκ. ε, σε 8 αναδόχους αντί για Πολιτική Προστασία»

Εντολή διαχειριστικού ελέγχου της Περιφέρειας για την τετραετία 2019-2023 να είναι το πρώτο ψήφισμα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, καλεί τους συνυποψήφιους του για την Περιφέρεια Αττικής να δεσμευτούν ο Γιώργος Ιωακειμίδης με ανακοίνωση του, όπου υποστηρίζει ότι «Ο χορός των αναθέσεων και της αδιαφάνειας, στοίχισε στον Γ. Πατούλη και όχι το ζειμπέκικο..».

Ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου κάνει λόγο για απευθείας αναθέσεις «25,5 εκ. ε, σε 8 αναδόχους αντί για Πολιτική Προστασία» η οποία όπως σημειώνει, δεν είναι μόνο «τα 85 εκ. ευρώ και τα 40 αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες που λιμνάζουν»,.

Παρατηρεί ότι ο περιφερειάρχης ήταν «Απών|» στις πυρκαγιές της Αττικής και στις πλημμύρες, όταν ακαθάριστα φρεάτια στη Β. Σοφίας, κόντεψαν να πνίξουν άνθρωπο κι έγινε λίμνη η Φραντζή στο Παγκράτι,
«Και οι δύο δρόμοι δικαιοδοσίας Περιφέρειας. Πλημμύρισαν Σεπόλια, Κολωνός».
Προσθέτει ότι αυτά συνέβησαν γιατί «τα αντιπλημμυρικά της Περιφέρειας δεν έγιναν, «έργο Πατούλη», ο οποίος «τελικά εδέησε να εμφανιστεί με μακροσκελή ανακοίνωση για το τεράστιο δήθεν έργο του στα αντιπλημμυρικά» .

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, ο Γ. Ιωακειμίδης δημοσιοποιεί έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με το οποίο απορρίπτονται οι απ' ευθείας αναθέσεις για προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας, με την αιτιολογία: «Από την μελέτη των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι το 95.6% του συμβατικού προϋπολογισμού (30.597.500 ευρώ) της περιόδου αναφοράς έχει ανατεθεί με 360 συμβάσεις σε 17 από συνολικά 42 αναδόχους. Το δε 80% του εν λόγω προϋπολογισμού (25.600.000 ευρώ) με 293 συμβάσεις έχει ανατεθεί σε 8 αναδόχους. Αυτό καταδεικνύει το πανομοιότυπο των αναγκών και άρα την εφικτότητα προγραμματισμού αυτών και τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμού………».

Ολοκληρώνοντας ο υποψήφιος περιφεριάρχης, επιρρίπτει ευθύνες για την καταχρηστική διαχείριση του δημοσίου χρήματος, στον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη και αιχμές προς τον Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος τον έχει συμπεριλάβει στον συνδυασμό του «Αττική Μπροστά». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης