Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπύρος Δημητρίου (υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος): Δεν είμαι πολιτικός με την cult έννοια - Η παπαγαλία δεν με εκφράζει

Σπύρος Δημητρίου (υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος): Δεν είμαι πολιτικός με την cult έννοια - Η παπαγαλία δεν με εκφράζει
Σπύρος Δημητρίου: «Θα συμβούλευα τους πολιτικούς να λένε δημόσια και ευθαρσώς μια συγγνώμη – Είναι λυτρωτική και εξαγνίζει»
Μια ανάσα πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα και οι υποψήφιοι βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς, συνεχίζοντας τις προεκλογικές εκστρατείες τους.
Η τελική αναμέτρηση θα αναδείξει τα πρόσωπα – κλειδιά που θα τοποθετηθούν σε νευραλγικές θέσεις, προσθέτοντας φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα της αυτοδιοίκησης καθώς στον «αγώνα» διεκδίκησης της ψήφου συμμετέχουν αρκετοί «μη επαγγελματίες» πολιτικοί.
Πρόσωπα φρέσκα - όπως επικρατεί να αναφέρεται δημοσιογραφικά ο όρος-, έγκριτοι επιστήμονες απαρτίζουν μεταξύ άλλων τα ψηφοδέλτια των σχηματισμών που κατέρχονται στις προσεχείς εκλογές.
Ένας εξ αυτών, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά και δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, ο οποίος μίλησε στο Blue Sky για τη δική του υποψηφιότητα στον βόρειο Τομέα Αττικής, σχολιάζοντας παράλληλα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.
Οι πολίτες θέλουν να αισθάνονται δίπλα τους τα άτομα που αποφάσισαν να τους αντιπροσωπεύσουν …«Δεν με εκφράζει η παπαγαλία, να σας πω δηλαδή απέξω τους έξι άξονες του συνδυασμού μας», δήλωσε αρχικά ο Σπύρος Δημητρίου σχολιάζοντας έπειτα ότι «δεν είναι φθαρμένος από την πολιτική», στοιχείο που ξεχώρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε εκείνον.
Ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική αλλά με πολυετή εμπειρία στον χώρο του, o Σπύρος Δημητρίου εκφράζει από τη δική του οπτική τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται αυτή την νέα «πρόκληση»:
«Είμαι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, λατρεύω την επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο αλλά δεν με εκφράζουν οι κλασσικές πρακτικές του προεκλογικού αγώνα. Πολιτικός ιδεολογικά είμαι αλλά όχι με την cult έννοια. Δεν είμαι δηλαδή άτομο που θα μοιράσω φυλλάδια επαιτώντας τη ψήφο, ούτε θα πάω ακάλεστος σε μια εκδήλωση. Οι αγενείς ενέργειες των πολιτικών δεν με εκφράζουν» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας τέλος την ουσιώδη σημασία στην επιλογή των σωστών συνεργατών – ειδικών που θα σταθούν δίπλα σε έναν πολιτικό καθ’ όλη την πορεία.
Συνεχίζοντας τη συνέντευξη στην εκπομπή «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση», τοποθετήθηκε επιπρόσθετα στο θέμα της ευαισθητοποίησης για τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες αλλά και την ανάγκη στήριξης των φροντιστών τους.
Όσον αφορά την επικαιρότητα και την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας που έχει οδηγήσει ακόμη και σε ανθρωποκτονίες, προέτρεψε τα θύματα –κυρίως γυναίκες- να μην ανέχονται μια κακοποιητική συμπεριφορά αλλά ούτε να επιστρέφουν στον σύντροφο τους, συγχωρώντας για την όποια πράξη βίας τους.
Τέλος, έπειτα από σχετική ερώτηση μίλησε για τις φονικές πλημμύρες που οδήγησαν σε τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας, τονίζοντας την ανάγκη της πρόληψης αλλά και του συντονισμού της Πολιτείας, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Θα συμβούλευα τους πολιτικούς να λένε δημόσια και ευθαρσώς μια συγγνώμη – Είναι λυτρωτική και εξαγνίζει».

Η συνέντευξη:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης