Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλωρίδης (υπ. Δικαιοσύνης): Η αντιπολίτευση της «εθνικής κλάψας» και της «μοιρολατρίας» δεν βοηθάει τους πληγέντες

Φλωρίδης (υπ. Δικαιοσύνης): Η αντιπολίτευση της «εθνικής κλάψας» και της «μοιρολατρίας» δεν βοηθάει τους πληγέντες
«Οι πολιτικοί όταν έχουμε μια τέτοια καταστροφή δεν θα πρέπει να συντονίζονται με την απογοήτευση και το κλάμα» επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Φλωρίδης
«Οι φωνές, οι κραυγές και η «εθνική κλάψα» δεν είναι παραγωγική για τους πληγέντες. Αυτή είναι η ώρα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν κατανοώ την τρεμούλα της Αντιπολίτευσης που θέλει τώρα που ακόμα κάποιοι μάχονται στο πεδίο να διερευνηθούν όλα», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου «για την στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας» και την συζήτηση που αναπτύχθηκε σχετικά με τις καταστροφές στην Θεσσαλία και την Μαγνησία
Ο κ. Φλωρίδης ακούγοντας τις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης σχετικά με τις καταστροφές που επέφερε η κακοκαιρία «Daniel» και την απόδοση ευθυνών και ανεπάρκειας στην Κυβέρνησης, παρατήρησε πως «όταν όλοι στον δημόσιο και κοινοβουλευτικό διάλογο συμφωνούν ότι ήταν μια «βιβλική καταστροφή», χρειάζεται να έχουμε μια πιο μετριοπαθή αντιμετώπιση και όχι φωνές και κραυγές».
Υποστήριξε πως «οι πολιτικοί όταν έχουμε μια τέτοια καταστροφή δεν θα πρέπει να συντονίζονται με την απογοήτευση και το κλάμα, αλλά πρέπει να ηγούνται. Ο απελπισμένος από την καταστροφή θέλει κάποιους για να εμψυχωθεί».
Ο υπουργός, ανέφερε ότι «αυτός ο λαός και αυτό το έθνος μέσα σε 200 χρόνια, όταν υπήρχε μόνο καμένη γη, κατάφερε να είναι σήμερα μέσα στα τριάντα πιο πλούσια κράτη του κόσμου, παρά τους πολέμους, τους εμφυλίους και τις εθνικές καταστροφές που είχε να αντιμετωπίσει» έτσι και σήμερα «το καθήκον μας είναι να πούμε στους κατοίκους της Θεσσαλίας ότι είμαστε εδώ, το Κράτος, οι πολιτικές δυνάμεις και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Με όσους πόρους οικονομικούς και ανθρώπινους χρειαστεί να διατεθούν για να ανασυγκροτηθεί η Θεσσαλία».
Ο κ. Φλωρίδης, μεταξύ άλλων, επέκρινε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι υιοθετούν μια στάση «εθνικής κλάψας» και «μοιρολατρίας».
Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι «η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί», ο υπουργός είπε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που μετά από διαπραγμάτευση μετά πάλι από μια καταστροφή έφερε τα 31 δισ. ευρώ και το Ταμείο Ανάκαμψης στην χώρα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που όταν διαπραγματεύθηκε το 2017 αυτό που μας έφερε ήταν ένα μνημόνιο 100 δισ ευρώ».
Το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ο κ. Φλωρίδης «έχει όνομα και επώνυμο και αυτό είναι Κυριάκος Μητσοτάκης» και πρόσθεσε πως αυτά τα 2,25 δισ. ευρώ που πέτυχε να εξασφαλίσει ο Πρωθυπουργός «είναι τα πρώτα και θα υπάρξει και άλλη βοήθεια για την Ελλάδα».
Κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να «δούμε συντεταγμένα στα έργα και όχι στα λόγια να σωθεί αυτή η πολύπαθη περιοχή, που είναι τόσο κρίσιμη για την προοπτική της χώρας».
Ο υπουργός, ανέφερε «πως δεν κατανοώ την τρεμούλα της Αντιπολίτευσης που θέλει τώρα που ακόμα κάποιοι μάχονται στο πεδίο να διερευνηθούν όλα, όταν η χώρα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της».
Μια πολιτική αντιπαράθεση αυτή την ώρα, αναρωτήθηκε ο κ. Φλωρίδης «πόσο παραγωγική θα είναι γι αυτούς τους ανθρώπους»!

Για την κάθοδο Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποτροπή της δυνατότητας καθόδου στις δημοτικές εκλογές του Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε ότι «εγώ δεν ήμουν στην Βουλή και την Κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία, αλλά δεν θυμάμαι ο ΣΥΡΙΖΑ να ψήφισε την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ για την αποτροπή καθόδου εγκληματικών οργανώσεων από τις εθνικές εκλογές» και πρόσθεσε «προς τι αυτή η σημερινή σας έκρηξη δημοκρατικής ευαισθησίας»!

«Μάζεμα» για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Για τις Προγραμματικές Δηλώσεις που είχε κάνει στην Βουλή για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι αυτό που εννοούσε ήταν «για το νόμο του 2017 που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων» και στο νόμο του 2016 που είχε «θεσπίσει το ακαταδίωκτο των μελών των ΔΣ και των στελεχών του Υπερταμείου».
Ο υπουργός απέρριψε την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εμείς εδώ δεν νομοθετούμε ευκαιριακά, αποσπασματικά και για λόγους εντυπώσεων» προαναγγέλλοντας πως «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση».

Δικαστική Αστυνομία

Ο υπουργός, σε σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας, παρατήρησε ότι «γίνεται πράξη ένα αίτημα 150χρόνων», τονίζοντας ότι ο τρόπος προσλήψεων είναι απόλυτα διαφανής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης