Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Κουτσούμπα σε πληγείσες περιοχές: Άμεση καταγραφή των ζημιών, αποζημιώσεις στο 100% γρήγορα

Περιοδεία Κουτσούμπα σε πληγείσες περιοχές: Άμεση καταγραφή των ζημιών, αποζημιώσεις στο 100% γρήγορα
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν την άμεση καταγραφή των ζημιών, τις αποζημιώσεις στο 100% που πρέπει να δοθούν γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να αντιμετωπιστούν τα υγειονομικά προβλήματα
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες ήταν το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας.
Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους και αγρότες του χωριού, λέγοντας πως το νόημα της επίσκεψης του ΚΚΕ στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες είναι ότι «πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή τη διεκδίκηση, γιατί πολλές υποσχέσεις ακούμε, όπως πριν με τις καταστροφές από τον “Ιανό”, πιο πριν από τις πυρκαγιές, τους σεισμούς».
Πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη θεωρία που αναπτύσσεται, ότι “όλα αυτά είναι μία κανονικότητα”, λόγω της κλιματικής αλλαγής γιατί σήμερα δεν είμαστε πριν έναν αιώνα, σήμερα υπάρχει η επιστήμη, η τεχνολογία, η γνώση, υπάρχουν και οι επιστήμονες και οι ειδικοί που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό λέμε επίσης ότι χρειάζεται κεντρικό σχέδιο, ένα συνολικό σχέδιο στις υποδομές.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, τόνισε πως για την ΕΕ σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα υπάρχει το ζήτημα του κόστους - οφέλους, γι’ αυτό και η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμα αυτά τα έργα. Όσον αφορά τα κονδύλια από την ΕΕ ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως πρέπει να τα διεκδικήσουμε. «Είτε τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να δοθούν αμέσως με συνοπτικές διαδικασίες, γρήγορα και χωρίς όρους και προϋποθέσεις που βάζει η ΕΕ, η κυβέρνηση, τα υπουργεία. Και βεβαίως χωρίς τους “κόφτες”, που τελικά για τη λαϊκή κατοικία, για το χωράφι του αγρότη, για τα μηχανήματα, για τα μέσα για την παραγωγή δίνονται κάποια ψίχουλα».
Τέλος, έκανε αναφορά στις προτάσεις του ΚΚΕ, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν την άμεση καταγραφή των ζημιών, τις αποζημιώσεις στο 100% που πρέπει να δοθούν γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να παρθούν, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα υγειονομικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες.
«Το ΚΚΕ», κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας, «θα είναι μπροστά στους αγώνες γι΄ αυτές τις διεκδικήσεις, ενάντια σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική που σκοτώνει τον άνθρωπο, δεν υπολογίζει τις ζωές μας, δεν υπολογίζει τις περιουσίες των συνανθρώπων μας, δεν υπολογίζει τίποτα, γιατί το μόνο που υπολογίζει είναι τα κέρδη των λίγων, τις μίζες των μεγαλοεργολάβων. Γι’ αυτό και λέμε ότι δεν φτάνει μόνο ο αγώνας τώρα να διεκδικήσουμε κάτι, να πάρουμε μία ανάσα, να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, χρειάζεται να πάμε και για ριζικές αλλαγές, χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η κατάσταση. Γι’ αυτό χρειάζεται κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, χρειάζεται το κράτος να αλλάξει, κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο λαός με τις επιλογές του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης