Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Προδιαγεγραμμένη η καταστροφή στη Θεσσαλία – Η κυβέρνηση έχει ευθύνες σε όλα τα στάδια

Αχτσιόγλου: Προδιαγεγραμμένη η καταστροφή στη Θεσσαλία – Η κυβέρνηση έχει ευθύνες σε όλα τα στάδια
"Η στάση του κ. Μητσοτάκη - πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση και ο ίδιος είναι η αντιπολίτευση του εαυτού του - είναι υπερφίαλη και αλαζονική", τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου
«Στη Θεσσαλία έχει συντελεστεί μία ολοκληρωτική διάλυση», ενώ και «στον Έβρο η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι τεράστια και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς θα προχωρήσουν την επόμενη μέρα», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Έφη Αχτσιόγλου.
Η κα Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία τόνισε ότι «ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα και ότι η περιοχή ήταν στα “κόκκινα”. Υπήρχαν χάρτες διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας αναρτημένοι από το 2018, οι οποίοι δεν επικαιροποιήθηκαν από την κυβέρνηση».
Κατά την ίδια, «η κυβέρνηση έχει ευθύνες και στα τρία στάδια της καταστροφής. Στο στάδιο της πρόληψης, όπου δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Στο στάδιο της εκδήλωσης του φαινομένου, με μη ενημέρωση των κατοίκων, μη έγκαιρη προειδοποίηση και μη παρουσία των αναγκαίων δυνάμεων για την προστασία τους. Στο στάδιο της αποκατάστασης, των αποζημιώσεων και του κινδύνου δημόσιας υγείας».
Υπενθύμισε ότι «πριν από τρία χρόνια, μετά την καταστροφή του «Ιανού, έπεσαν 700 εκατομμύρια στην περιοχή. Τι έγιναν, πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Ο κ. Μητσοτάκης αντί να κάνει γενικόλογες δηλώσεις και διαπιστώσεις, ότι «έχουμε κλιματική κρίση», πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα. Να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Γιατί δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα; Γιατί δεν θωρακίστηκε η περιοχή;».
Σημείωσε, παράλληλα, ότι «η στάση του κ. Μητσοτάκη -πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση και ο ίδιος είναι η αντιπολίτευση του εαυτού του- είναι υπερφίαλη και αλαζονική. Προσβάλλει τους πολίτες και τη νοημοσύνη τους, όταν εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες».

Για την υποψηφιότητά της

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι στόχος της είναι «η διαμόρφωση μίας κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία θα δείξει την έξοδο στις πολιτικές της Δεξιάς, στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να κυβερνήσει ξανά τον τόπο, για να υπάρχει προοδευτική, δημοκρατική διέξοδος για τους πολίτες».
Επισήμανε, ακόμα, πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία μία συνθήκη μηδενικών προσδοκιών. Αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό. Μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα, για εμάς και για τα παιδιά μας».
Τέλος, σημείωσε ότι «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η αυτονόητη προϋπόθεση, είναι κοινός παρονομαστής, το ζήτημα είναι να κερδίζουμε συνεχώς περισσότερους».

Στην Καλαμάτα την Πέμπτη 14/9

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 14/9 η Έφη Αχτσιόγλου.
Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχει στις 19:30 σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος, στο Leyenda Cafe (Κτίριο Σιδηροδρομικού Σταθμού)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης