Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Στα 46 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 3 λόγω πλημμυρών – Οι άξονες του επιχειρησιακού σχεδιασμού

Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Στα 46 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 3 λόγω πλημμυρών – Οι άξονες του επιχειρησιακού σχεδιασμού
Tα προβλήματα με τα κουνούπια θα εμφανιστούν με την αποστράγγιση των υδάτων, περίπου σε 10 ημέρες, σύμφωνα με την Ειρ. Αγαπηδάκη
Σχετικά Άρθρα
Συνολικά έχουν καταγραφεί 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, από τα οποία τα 6 χρειάστηκαν νοσηλεία και μόνο 3 σχετίζονται με παθογόνο νόσο που σχετίζονται με τις πλημμύρες, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρ. Αγαπηδάκη.
Η κα Αγαπηδάκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των νεκρών ζώων , καθώς αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες και το αποτεφρωτήριο στην Λάρισα δεν είναι προσβάσιμο. Τα νεκρά ζώα μεταφέρονται στη Βέροια για καύση.
Σχετικά με την βοήθεια στους κατοίκους, εξήγησε ότι συγκεντρώνεται στο κτίριο της Περιφέρειας και αποστέλλεται στα χωριά ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων.
Τέλος, επανέλαβε τους τρεις άξονες του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας στις πληγείσες περιοχές, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος είναι η επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων σε όλη τη Θεσσαλία που βασίζεται στην καθημερινή ενημέρωση από τις 26 δομές υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ο δεύτερος άξονας η εντομολογική επιτήρηση, καθώς τα προβλήματα με τα κουνούπια θα εμφανιστούν με την αποστράγγιση των υδάτων, περίπου σε 10 ημέρες και ήδη οποθετούνται ειδικές παγίδες ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα.
Τέλος, τρίτος άξονας είναι η καταλληλότητα του νερού και για αυτό γίνονται δειγματοληψίες 3 φορές κάθε εβδομάδα από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης