Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Γεωργιάδης για καταστροφές στη Θεσσαλία: Φταίει ο Αγοραστός για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 1.000 ετών;

Α. Γεωργιάδης για καταστροφές στη Θεσσαλία: Φταίει ο Αγοραστός για τη  χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 1.000 ετών;
Ο Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την άποψη πως «αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν»
Για τις σαρωτικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel μίλησε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού σταθμού ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος παράλληλα στα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και σε πιθανές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τις καταστροφές.
Σχετικά με τις καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκε μικρό ποσό από το ΕΣΠΑ που προοριζόταν σε αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Μπορώ να σας πω από τη θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου είχα την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ ότι η περιφέρεια της Θεσσαλίας ήταν από τους πρώτους σε απορρόφηση στην Ελλάδα. Αν μπορούσες να πεις ότι ένας περιφερειάρχης μπορούσε να απορροφά γρήγορα πόρους, ήταν σίγουρα ο Αγοραστός».
Ερωτηθείς αναφορικά με το αν ελέγχηκαν οι περιφερειάρχες για τη σωστή απορρόφηση των κονδυλίων ο υπουργός απάντησε: «ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και από τους συμπολίτες τους που τους ψηφίζουν ή τους καταψηφίζουν». Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Για να εκλέγεται ο κ. Αγοραστός τόσα χρόνια στην περιφέρεια λέτε να μην έκανε τίποτα; Συζητάμε ότι έφταιξε ο Αγοραστός για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 1.000 ετών;»
Τέλος, ο Υπουργός εξέφρασε την άποψη πως «αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης