Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταγγελία Σπίρτζη: «Την είχαν στημένη στον Αλέξη» - Εσωκομματικά πυρά προς όλες της κατευθύνσεις

Καταγγελία Σπίρτζη: «Την είχαν στημένη στον Αλέξη» - Εσωκομματικά πυρά προς όλες της κατευθύνσεις
Ο πρώην υπουργός στηλιτεύει μάλιστα τις αποφάσεις για «fast track διαδικασίες εκλογής προέδρου»

Ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, έχει αποστασιοποιηθεί από τις διεργασίες για εκλογή νέου προέδρου και όπως δηλώνει, αρνείται να συμμετάσχει «σε μια διαδικασία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., της παράταξης και της πολιτικής ζωής».
Στηλιτεύει μάλιστα τις αποφάσεις για «fast track διαδικασίες εκλογής προέδρου», χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική αποτίμηση της εκλογικής ήττας και εκτενής συζήτηση για το μέλλον του κόμματος. Αυτό, σύμφωνα με τον Σπίρτζη, αναδεικνύει πως κάποιοι «ετοιμάζονταν από καιρό να αντικαταστήσουν τον Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βιάζονταν να αναλάβουν» ενώ κάποιοι άλλοι «να διασφαλίσουν μελλοντικούς ρόλους», δείχνοντας προς την πλευρά των υποψηφίων προέδρων αλλά και στελεχών του κόμματος.
Αυτά ακριβώς είπε σε συνέντευξη που έδωσε στην One Voice και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
Η προσωπικότητα του Αλέξη, η πορεία του, όσα κατάφερε ως πρόεδρος και ως πρωθυπουργός, κυρίως όμως η αγάπη του κόσμου σε αυτόν, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν ήταν το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ανακάλυψαν χαρισματικότερο πρόσωπο από τον Αλέξη, διαψεύστηκαν, στην πρώτη εκδήλωση ομιλιών -που την ονομάσαμε «συνέδριο»- των υποψηφίων προέδρων του κόμματός μας.
Δυστυχώς επιλέχτηκε, με δημοκρατικές διαδικασίες, να ακολουθήσουμε άλλη πορεία, κάνοντας ότι δεν αντιληφθήκαμε τι έχει γίνει. Ότι το πρόβλημα ήταν να εκλέξουμε έναν πρόεδρο, σε μια διαδικασία που μετακινεί το επίκεντρο από την πολιτική στην επικοινωνία. Από τις πολιτικές θέσεις, στην εικόνα και την παρουσίαση των προσώπων των υποψηφίων. Δεν με αφορούν οι διαδικασίες που θυμίζουν κοσμικές στήλες εφημερίδων, διαδικτυακών πλατφορμών και καναλιών».
Και τόνισε πως:
«Στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας κατατέθηκαν δύο προτάσεις τόσο για την εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έπειτα από συνεδριακές διαδικασίες, όσο και για την παραίτηση και την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας, γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα από την Κεντρική Επιτροπή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, που αναλογούσε στον καθένα, για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν στήριξε αυτές τις προτάσεις και δυστυχώς η πλειοψηφία των μελών, στήριξαν τις fast track διαδικασίες εκλογής προέδρου, μετακινώντας ανακόλουθα το Συνέδριο μετά την εκλογή προέδρου.
Οι επιλογές που έγιναν ανέδειξαν ότι, κάποιοι ετοιμάζονταν από καιρό να αντικαταστήσουν τον Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βιάζονταν να αναλάβουν. Άλλοι επέλεξαν να τοποθετηθούν για να διασφαλίσουν πιθανούς μελλοντικούς ρόλους, με τον νέο ή τη νέα πρόεδρο και άλλοι επέλεξαν τακτικίστικες τοποθετήσεις. Κάποιοι άλλαξαν άποψη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά ήταν ήδη αργά.
Δεν έχω κανένα λόγο να συμμετέχω σε κάτι που δεν πιστεύω. Από προσωπική μου επιλογή δεν είχα ποτέ και δεν έχω κανενός είδους δεσμεύσεις ή προσωπικές δουλείες για να συστρατευτώ σε διαδικασίες που εκφυλίζουν τον χώρο μας, σε συστρατεύσεις ανομοιογενών ομάδων προσωπικών διευθετήσεων. Έχω επιλέξει η συμμετοχή μου στην πολιτική να μην είναι επάγγελμα, να μετέχω στην πολιτική γι’ αυτά που πιστεύω και όχι για όσα αναπαράγουν πρόσωπα και ομάδες άλλων σκοπιμοτήτων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης