Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) για ευρωπαϊκή βοήθεια: Μία ανίκανη κυβέρνηση που νοιάζεται μόνο για τραπεζίτες κι ολιγάρχες

Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) για ευρωπαϊκή βοήθεια: Μία ανίκανη κυβέρνηση που νοιάζεται μόνο για τραπεζίτες κι ολιγάρχες
«Άνθρακας ο θησαυρός, που εδώ και ώρα στην κυβέρνηση αλλά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ καγχάζουν ότι "ανακάλυψαν"» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με την έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια που αποφασίστηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη - Von der Leyen:
«Με τις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση της με τον Κ. Μητσοτάκη για την στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επεξήγησε τους τρόπους διάθεσης των «αχρησιμοποίητων» κεφαλαίων που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να απορροφήσει. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός, που εδώ και ώρα στην κυβέρνηση αλλά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ καγχάζουν ότι «ανακάλυψαν».
Στον αντίποδα, η Σλοβενία μέσα σε λίγες ημέρες, κατάφερε να αποτιμήσει τις ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν τα 2/3 της χώρας, να εκπονήσει σχέδιο και να εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια από την Κομισιόν.
Παράλληλα, υποχρέωσε τον τραπεζικό τομέα να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης, επιβάλλοντας ειδικό φόρο 0,2% επί του συνόλου του τζίρου των τραπεζών! Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει τις τράπεζες ανεξέλεγκτες με τον αναβαλλόμενο φόρο και τις φορολογικές απαλλαγές που τους έχει εξασφαλίσει να ανέρχονται σε δεκάδες δις ευρώ.
Τόσο η δήλωση της Προέδρου της Κομισιόν όσο και το παράδειγμα της Σλοβενίας, τεκμηριώνουν ότι έχουμε μία ανίκανη κυβέρνηση, που μεριμνά για τραπεζίτες και ολιγάρχες, όχι όμως για τους Έλληνες πολίτες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης