Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Την Μαρία Κέκη και την «Πόλη Ανάποδα» στηρίζει για το Δήμο Θεσσαλονίκης - Τη Δ. Χαραλαμπίδου για την K. Mακεδονία

ΜέΡΑ25: Την Μαρία Κέκη και την «Πόλη Ανάποδα» στηρίζει για το Δήμο Θεσσαλονίκης - Τη Δ. Χαραλαμπίδου για την K. Mακεδονία
«Στις 8 Οκτώβρη στηρίζουμε το σχήμα “Η Πόλη Ανάποδα” με τυπικά επικεφαλής την Μαρία Κέκη» ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης
Τη στάση του ΜέΡΑ25 στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ανέπτυξε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ειδική αναφορά έκανε στα σχήματα που θα στηρίξει το ΜέΡΑ25 στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Γενικά το πλαίσιο των αυτοδιοικητικών

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα λάβουν χώρα με έναν άκρως αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, κατασκευασμένο για να αποκλείσει τις αντιπολιτευτικές φωνές. Απέναντι σε αυτό είναι ξεκάθαρο σε εμάς, πως η Αριστερά, οι άνθρωποι τα κόμματα, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου έχουμε καθήκον να κινηθούμε ενωτικά.
Αλλά και πέρα από τη σημερινή συνθήκη με τον νόμο Βορίδη, στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε πως η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ακηδεμόνευτα ενωτικά συμμετοχικά σχήματα.

Το ΜέΡΑ25 στις αυτοδιοικητικές - Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία

Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες επακριβώς το πλαίσιο συμμετοχής και στηρίξεων μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, αλλά μιας και βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη να πούμε πως στον Δήμο Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε σε ένα δημοτικό σχήμα ακριβώς με τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά που προτάσσουμε.
Στις 8 Οκτώβρη στηρίζουμε το σχήμα “Η Πόλη Ανάποδα” με τυπικά επικεφαλής την Μαρία Κέκη — ένα σχήμα που εδώ και τέσσερα χρόνια με την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα τοπικά κινήματα, έχει αποδείξει πως αποτελεί μια φωνή χρήσιμη και αναγκαία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν αυτό το ενωτικό σχήμα στον αγώνα του να περάσει η πόλη στα χέρια των κατοίκων της.
Παράλληλα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ΜέΡΑ25 συμμετέχει και στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Αντίστασης και Ανατροπής με επικεφαλής την αγωνίστρια της αριστεράς, την περιφερειακή σύμβουλο και πρώην βουλεύτρια και αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Ανδροκρατούμενη Αυτοδιοίκηση

Και αξίζει να σημειώσουμε πως 9 παρατάξεις κατεβαίνουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, οι 8 έχουν επικεφαλής άντρα. Εννιά παρατάξεις κατεβαίνουν και στην περιφέρεια, οι οκτώ έχουν επικεφαλής άντρα και εκεί. Τα σχήματα που στηρίζουμε εμείς είναι τα μοναδικά και στον δήμο Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής γυναίκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης