Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεσσαλία - σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο: Αποκλεισμένα 7 χωριά - Η εικόνα του οδικού δικτύου

Θεσσαλία - σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο: Αποκλεισμένα 7 χωριά - Η εικόνα του οδικού δικτύου
Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας, Ν. Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος
Διανοίξεις δρόμων στη Θεσσαλία και εργασίες σε 21 χωριά, εκ των οποίων τα 7 παραμένουν αποκλεισμένα, η παροχή βοήθειας στους κατοίκους και η άντληση υδάτων, βρέθηκαν στο επίμεντρο της σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, που έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής 'Άμυνας, Ν. Δένδια και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρου.
Στη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο Υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ. Σταμενίτης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνάς, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μ. Λογοθέτης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μ. Φλουρής, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος κα στελέχη συναρμόδιων υπηρεσιών.

Κλειστή η ΠΑΘΕ

Χωρίς οδική πρόσβαση παραμένουν 7 χωριά (Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα, Κοσκινάς), καθώς δεν έχει υποχωρήσει η στάθμη του νερού, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στη Γιάννουλη Λάρισας, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.
Σε ό,τι αφορά την εικόνα του οδικού δικτύου, σε Λάρισα – Καρδίτσα – Τρίκαλα είναι ανοιχτές όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες, εκτός του άξονα Τρικάλων – Λάρισας, ο οποίος είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα που εκτελούν εργασίες.
Ανοιχτός είναι και ο αυτοκινητόδρομος Ε 65, ενώ κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης), αφού παραμένει το πλημμυρικό φαινόμενο και εκτιμάται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο 24ωρα για να λυθεί το ζήτημα.
Ακόμη, οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μεγάλες και θα χρειάστεί χρόνος για την αποκατάσταση.

Αιτήσεις των πληγέντων

Σχετικά με την κρατική αρωγή και την πορεία υλοποίησης της στήριξης των κατοίκων, η επικαιροποίηση των στοιχείων θα γίνει από τον Χρ. Τριαντόπουλο το μεσημ.έρι.
Πάντως, στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr μέχρι το πρωί της Τρίτης 12/9 είχαν κατατεθεί 1.180 οριστικές αιτήσεις και 1.380 προσωρινές.

Περισυλλογή νεκρών ζώων

Πάνω από 15.000 νεκρά ζώα ( τα 7.750 χθες) μέχρι το πρωί της Τρίτης 12/9 είχαν συγκεντρωθεί και αποτεφρωθεί ή ταφεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις.
Η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στα νεκρά ζώα που έχουν απομείνει μέσα σε κλειστούς χώρους (π.χ. μαντριά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης