Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης για σχολεία Θεσσαλίας: Μιλάμε για 88.000 μαθητές – Σύσκεψη αύριο (13/9), μερικά δεν θα ανοίξουν

Πιερρακάκης για σχολεία Θεσσαλίας: Μιλάμε για 88.000 μαθητές – Σύσκεψη αύριο (13/9), μερικά δεν θα ανοίξουν
Σε αυριανή σύσκεψη στη Θεσσαλία θα κριθεί ποια σχολεία θα ανοίξουν στις 18/9
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί να έχει γίνει γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, ξεκαθάρισε ότι σε σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 13/9 θα κριθεί πόσα θα ανοίξουν.
«Ασχολούμαστε νυχθημερόν με τα σχολεία στη Θεσσαλία. Μιλάμε για 88.000 μαθητές, 1.000 σχολικές μονάδες και πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 , εξηγώντας ότι σε αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στη Θεσσαλία θα κριθεί ποια σχολεία θα ανοίξουν, καθώς «μερικά δεν γίνεται να ανοίξουν».
Πρόσθεσε ότι «κλιμάκιο ειδικών θα μεταβεί στην περιοχή για ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών» , ενώ «υπάρχει πρόβλημα με τα βιβλία που έχουν βραχεί και θα πρέπει να αντικατασταθούν».
Σημείωσε ότι «τα βιβλία είναι στην ώρα τους και το θέμα είναι η Θεσσαλία, όπου πρέπει να αντικατασταθούν.
Όσο αφορά στους εκπαιδευτικούς, πρόκειται για 20.000 κόσμο. Και υπάρχουν κενά, γιατί υπάρχουν άδειες. Κρινόμαστε στην ικανότητά μας να καλύψουμε τα κενά γρήγορα και θα δείτε τις επόμενες ημέρες πως θα καλυφθούν».

Περί ανασχηματισμού και Βαρβιτσιώτη

Σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «έχουμε αποδείξει πως, ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε».
Διαβεβαίωσε πως «θα διορθωθούν οι όποιες αρρυθμίες, ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη».
Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τόνισε ότι είναι απόφαση και ευθύνη του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως «βλέπουμε ότι έχουμε πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο και μία δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλία να αντιμετωπίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης