Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου (Πλ. Ελευθερίας) από Θεσσαλία: Θα παλέψουμε για να φύγουμε επιτέλους από τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει»

Κωνσταντοπούλου (Πλ. Ελευθερίας) από Θεσσαλία: Θα παλέψουμε για να φύγουμε επιτέλους από τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε στους πληγέντες, αλλά και στους εθελοντές και στους πυροσβέστες ότι θα φέρει τη φωνή τους μέσα στη Βουλή
Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, τον Παλαμά και τις γύρω περιοχές που έχουν πλημμυρήσει βρέθηκε την Κυριακή η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνάντησε και συνομίλησε με πληγέντες, πλημμυροπαθείς στους χώρους φιλοξενίας στην Καρδίτσα, αλλά και με εθελοντές που συνδράμουν για να καλύψουν κάθε ανάγκη.
Συναντήθηκε, επίσης, με πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και με πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά, που έχει πλημμυρίσει και τεθεί εκτός λειτουργίας, με τους πυροσβέστες να χρησιμοποιούν ως χώρο ανάπαυσης τα οχήματά τους.
Όπως σημειώνεται, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για τους αγνοούμενους, τις ανθρώπινες απώλειες, τις απώλειες σε ζώα, τους υγειονομικούς κινδύνους και τις πρόνοιες που έχουν ληφθεί.
Συνομίλησε αναλυτικά με τους εθελοντές στην Καρδίτσα, που «έστησαν και έθεσαν μόνοι τους σε λειτουργία τους χώρους φιλοξενίας πληγέντων, χωρίς την παραμικρή κρατική υποστήριξη», αλλά και με τους εθελοντές στον Παλαμά, νέα παιδιά της περιοχής που αφιερώθηκαν στο να συνδράμουν τους συνανθρώπους τους.
Της αφηγήθηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τραγικές ιστορίες έλλειψης ενημέρωσης, διακινδύνευσης της ζωής των ίδιων, των οικογενειών τους, των συντοπιτών τους, καταστάσεις που δεν συνάδουν με οργανωμένο κράτος πρόνοιας και προστασίας, αλλά παραπέμπουν σε ένα εγκατεστημένο παντού «Πάμε κι όπου βγει».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε στους πληγέντες, αλλά και στους εθελοντές και στους πυροσβέστες ότι θα φέρει τη φωνή τους μέσα στη Βουλή και ότι θα κάνει το παν για να μην ξαναζήσουν ούτε οι ίδιοι ούτε κανείς ανάλογη εμπειρία εγκατάλειψης, κινδύνου ζωής, θανάτου και καταστροφής.
Επιστρέφοντας, κατέθεσε αμέσως τρεις επίκαιρες ερωτήσεις, προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Υγείας και Υποδομών & Μεταφορών, για την καταστροφή στη Θεσσαλία, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και την καθυστερημένη κι ανεπαρκή ενεργοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, για την διακινδύνευση της δημόσιας υγείας και για την διασπάθιση κονδυλίων που προορίζονταν για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία αποδεδειγμένα δεν έγιναν.
Στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Καρδίτσα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη σε δηλώσεις, εκφράζοντας την «ολόψυχη» συμπαράστασή της στους πληγέντες καθώς και τη «μεγάλη αγανάκτησή» της για τις συνθήκες που βρίσκονται οι κάτοικοι της Θεσσαλίας.
«Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να απολογηθεί γιατί πριν από ελάχιστο χρόνο έταξε ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή. Και κυρίως ότι θα υπάρξει αντιπλημμυρική υποδομή, που δεν υπήρξε ποτέ. Γιατί μοίρασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δεν γνωρίζουν πού πήγαν, σίγουρα όμως δεν πήγαν σε κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα. Γιατί και σήμερα κρύβεται ουσιαστικά και θα κρυφτεί όπως καταλαβαίνω και πίσω από εξαγγελίες που οι άνθρωποι έχουν ακούσει άλλη μια φορά», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.
«Θα παλέψουμε για να φύγουμε επιτέλους από τη χώρα του "πάμε κι όπου βγει" και να χτίσουμε τη χώρα που αξίζουμε. Δεν θα το κάνουμε με τις παλιές συνταγές, ούτε με κείνους που μας κατέστρεψαν και που σήμερα πατάνε στα συντρίμμια και επιχαίρουν», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης