Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ): Υγειονομική βόμβα η Θεσσαλία - Η Πολιτεία δεν είναι έτοιμη

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ): Υγειονομική βόμβα η Θεσσαλία - Η Πολιτεία δεν είναι έτοιμη
Η Λαρισαία Βουλευτής σε ραδιοφωνική της συνέντευξη μετέφερε γλαφυρά την πρωτόγνωρη απόγνωση που επικρατεί στο θεσσαλικό κάμπο, όπως τη βίωσε κατά την περιοδεία των τελευταίων ημερών
Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη», με τους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Η Λαρισαία Βουλευτής μετέφερε γλαφυρά την πρωτόγνωρη απόγνωση που επικρατεί στο θεσσαλικό κάμπο, όπως τη βίωσε κατά την περιοδεία των τελευταίων ημερών, παρουσία και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.
«Η Θεσσαλία δεν έχει πια χάρτη, τίποτα δεν έχει απομείνει όπως πριν, όλα είναι διαφορετικά. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε εξομάλυνση της κατάστασης, γύρω μου αντικρύζω μονάχα λασπόνερα, συμπολίτες μας είναι ακόμα αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, με το έδαφος τριγύρω να έχει ολοκληρωτικά διαβρωθεί. Χρειάζονται πολλά, τιτάνια προσπάθεια για να γίνει ο Τόπος μας ξανά κατοικήσιμος, για να αποφύγουμε την ερημοποίηση και να παραμείνουν τα παιδιά μας εδώ. Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοιας έκτασης, που δεν χωρά άναρθρες αντιπολιτευτικές κραυγές, γι' αυτό εμείς επιμένουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε εποικοδομητική κριτική και επεξεργασμένες προτάσεις προς όφελος των πληγέντων», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.
Περαιτέρω, εστίασε ιδίως στην «έλλειψη ετοιμότητας και τις ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις της Κυβέρνησης», τονίζοντας πως «η Πολιτεία δεν ήταν έτοιμη». Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε το Κέντρο Υγείας του Παλαμά και τους δεκάδες ηλικιωμένους, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, αιμοκαθαιρόμενους κ.ο.κ. που μεταφέρθηκαν σε γειτονικό γήπεδο. Εκεί, λοιπόν, «για δεκάδες χρονίως πάσχοντες, δεν υπήρχαν γιατροί και αναγκαίο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό».
Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας "έκρουσε" ξανά τον "κώδωνα" του κινδύνου για το γεγονός ότι ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε υγειονομική "βόμβα", επισημαίνοντας πως «είναι χιλιάδες τα νεκρά ζώα, απερίγραπτη καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου. Συναντάμε στους δρόμους κουφάρια, για να περάσουμε με τα αυτοκίνητα χρειάστηκε να μετακινήσουμε πνιγμένα πρόβατα. Και ο Πρωθυπουργός, όταν ήρθε για δεύτερη φορά, μετά από πέντε 24ωρα, ανακοίνωσε ότι η περισυλλογή θα μπορεί να γίνεται χωρίς τη μεσολάβηση του ΕΛΓΑ. Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες, για να ειπωθεί το αυτονόητο; Γιατί τόση καθυστέρηση στην αναγκαία αναστολή πλειστηριασμών, δόσεων και σε όλες τις σχετικές διευκολύνσεις; Γιατί τέτοια ασάφεια στις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που κάνει λόγο για ακαταλληλότητα του νερού στις πληγείσες περιοχές γενικώς, χωρίς ξεκάθαρη οριοθέτηση του ποια ακριβώς περιοχή εννοούν πληγείσα και ποια όχι; Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη και μπορούμε να παραθέσουμε αναρίθμητα θλιβερά παραδείγματα γι' αυτό».
«Κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα, ώστε να έρθει στη Βουλή και δια ζώσης να μου δώσει όλες τις απαντήσεις για τα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα της Θεσσαλίας. Υπάρχουν ευθύνες σε σειρά παραμέτρων, τις επόμενες ημέρες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα αναλάβουμε όλες τις δέουσες πρωτοβουλίες. Αυτή τη στιγμή, προέχουν οι απώλειες σε ανθρώπινο, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι εγκλωβισμένοι, η εξουδετέρωση της υγειονομικής "βόμβας" που μας απειλεί», τόνισε η Λαρισαία Βουλευτής.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής της παρέμβασης, εξήρε το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται υπέρ των πληγέντων, αναφέροντας ενδεικτικά πως «με το Δίκτυο "Κανείς Μόνος" συνδράμουμε στην προσωρινή φιλοξενία και στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά το θέμα είναι το μετά, η επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας». Παράλληλα, ευχαρίστησε για τη συμβολή όλων των εθελοντών στις προσπάθειες που καταβάλλονται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι εθελοντές παραμένουν το στήριγμα της ψυχής της κοινωνίας». Δεν παρέλειψε, τέλος, να απευθύνει, για μια ακόμη φορά, την ευγνωμοσύνη της στους Πυροσβέστες και σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη στην 1η γραμμή προσφοράς, υπενθυμίζοντας την ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης του πολύτιμου έργου τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης