Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (πρώην ΥΠΕΘΑ) : Τα «ανενεργά» ελικόπτερα Huey πέταξαν πάλι - ΓΕΣ και Μαρινάκης παρασύρθηκαν

Καμμένος (πρώην ΥΠΕΘΑ) : Τα «ανενεργά» ελικόπτερα Huey πέταξαν πάλι - ΓΕΣ και Μαρινάκης παρασύρθηκαν
O κ. Καμμένος δήλωσε στο Twitter με νόημα πως χάρηκε διότι «τα "ανενεργά από χρόνια ελικόπτερα Χιουι" πέταξαν πάλι προσφέροντας υπηρεσίες στην Πατρίδα
O πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πήρε δημόσια θέση για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τα ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που βυθίστηκαν κάτω από τα λασπόνερα στο Στεφανοβικείο Βόλου, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.
Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος δήλωσε στο Twitter με νόημα πως χάρηκε διότι «τα "ανενεργά από χρόνια ελικόπτερα Χιουι" πέταξαν πάλι προσφέροντας υπηρεσίες στην Πατρίδα μας», σε μία τοποθέτηση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανακοίνωσαν πριν από δύο μέρες, τόσο το ΓΕΣ, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης.
Ως προς αυτό, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η σχετική πληροφόρηση που είχε η κυβέρνηση για τα ελικόπτερα Huey ήταν προϊόν παραπληροφόρησης αφού « παρέσυρε και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί αποκλείω να προήλθε από τον ΑΓΕΣ που γνωρίζει καλά από διοικητής της σχολής Ευελπίδων το πόσο ενεργά και χρήσιμα είναι από τον ΕΣ».
Για το λόγο αυτό, ο άλλοτε Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ να αναφέρει δημόσια «ποιος από το ΓΕΕΘΑ του επέβαλε ψεύδη δήλωση».
Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου:
«Χαίρομαι που τα «ανενεργά από χρόνια ελικόπτερα Χιουι» πέταξαν πάλι προσφέροντας υπηρεσίες στην Πατρίδα μας. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ οφείλει να πει ποιος από το ΓΕΕΘΑ του επέβαλε ψεύδη δήλωση που παρέσυρε και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί αποκλείω να προήλθε από τον ΑΓΕΣ που γνωρίζει καλά από διοικητής της σχολής Ευελπίδων το πόσο ενεργά και χρήσιμα είναι από τον ΕΣ.»



Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο ημέρες το ΓΕΣ είχε εκδώσει το κάτωθι ανακοινωθέν για την πλημμύρα στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στη συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης