Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης – Αγοραστός να απολογηθούν για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης – Αγοραστός να απολογηθούν για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία
Επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Με επίσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής (10/9/2023) στον δοκιμαζόμενο από τις πλημμύρες Βόλο ολοκλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.
Στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , που στεγάζεται στο κτίριο στις αναπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος της πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, το οποίο πλημμύρισε ως την στέγη καταστρέφοντας ολοσχερώς τον εξοπλισμό και τα ερευνητικά αρχεία του Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:
«Θέλω να καλέσω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλίας. Να αναζωπυρώσουμε ένα κίνημα εθελοντισμού, να μαζευτούν τρόφιμα και φάρμακα για να στηρίξουμε τους πολίτες. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος, να το πράξει η κοινωνία των πολιτών. Και, από αύριο, καλώ τα μέλη, τους φίλους και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλουν σε αυτό το εθελοντικό κίνημα», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης .
«Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη σε παραγωγικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Βλέπουμε τι έχει συμβεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία είναι η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες. Και η περιφέρεια και το κράτος» σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.
«Δυστυχώς, οι επιστήμονες τα έλεγαν για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπήρχε το καμπανάκι του "Ιανού" αλλά οι παρεμβάσεις απέτυχαν», ανέφερε ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση.
«Να απολογηθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός, γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, φράγματα και άλλες παρεμβάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον "Ιανό", δεν άντεξαν» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης