Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος για Θεσσαλία: Αμείλικτα ερωτήματα που οδηγούν σε δεδομένες ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν

Τσακαλώτος για Θεσσαλία: Αμείλικτα ερωτήματα που οδηγούν σε δεδομένες ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν
"Παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το «επιτελικό» κράτος κατέρρευσε»", σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο
«Αν νομίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ότι θα μπορέσουν, για άλλη μία φορά, να αποσείσουν τις ευθύνες τους για ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλία, είναι γελασμένοι», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευ. Τσακαλώτος.
Όπως σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος, «όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, όσο και αν η ασυλία που απολαμβάνουν στα ΜΜΕ εξακολουθεί να είναι προκλητική, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: 12 μέχρι στιγμής νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, ανυπολόγιστες καταστροφές, κατεστραμμένες ζωές, ολόκληρος ο κάμπος μια υγειονομική βόμβα.
Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα, που οδηγούν σε δεδομένες ευθύνες. Οι οποίες θα αποδοθούν. Γιατί αυτά τα ερωτήματα όχι μόνο θα τεθούν, αλλά θα υποχρεώσουμε εμείς να απαντηθούν. Για τα κονδύλια που διατέθηκαν σε αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, για το ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων –γνωστές ήδη εδώ και πέντε χρόνια– αλλά και για το ότι παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το «επιτελικό» κράτος κατέρρευσε».
«Την ίδια ώρα, όλες μας οι δυνάμεις θα πρέπει να διατεθούν στην ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η συλλογικότητα και η συντονισμένη δράση και όχι επισκέψεις και φωτογραφημένες δηλώσεις συμπάθειας με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο και τους πονεμένους ανθρώπους» προσθέτει.
«Γι` αυτό και ζήτησα από τη γραμματέα, τον αναπληρωτή γραμματέα και τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος -σε συνέχεια σχετικής συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία- να φροντίσουν ώστε κλιμάκια του κόμματος, όλες και όλοι μας μαζί, συντεταγμένα, να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η βοήθεια που θα προσφέρουμε να είναι ουσιαστική. Μακριά και έξω από προσωπικές στρατηγικές, οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί -ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας- και να κινηθούμε όπως μας αρμόζει: ως το όλον κόμμα.
Αλληλεγγύη για Όλους: Καμπάνια Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
Αξιόπιστα+Ενωτικά+Αριστερά
#γιατί_μπορούμε», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

tsak.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης