Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυρόπουλος: Δεν ολοκληρώθηκε κανένα από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί - Ολιγωρία κυβέρνησης και Αγοραστού

Σπυρόπουλος: Δεν ολοκληρώθηκε κανένα από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί - Ολιγωρία κυβέρνησης και Αγοραστού
"Δεν υπήρχε καμία προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού",τόνισε ο Ανδ. Σπυρόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Για βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη συστράτευσης δυνάμεων για να ανταποκριθεί το κράτος στις μείζονες άμεσες ανάγκες των πληγέντων.
Ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως για τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Μ. Βορίδη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, που προηγήθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή, πως «συμφώνησαν ότι έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Σας λέω λοιπόν πως υπήρξε μελέτη και αποτύπωση της επικινδυνότητας των ποταμών στη Θεσσαλία και πανελλαδικά το 2016. Το 2018 βγήκαν οι χάρτες επικινδυνότητας καθώς και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις όσον αφορά στην πρόληψη, την προστασία, την ετοιμότητα και την αποκατάσταση των αντίστοιχων σημείων. Σας παραθέτω τον χάρτη επικινδυνότητας της Θεσσαλίας. Είκοσι δυο έργα δημοσιευμένα σε ΦΕΚ για τις παρεμβάσεις και έργα που έπρεπε να γίνουν στην περιοχή».
Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, «κανένα από αυτά τα 22 έργα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτή η καθυστέρηση έχει τη σφραγίδα του νυν περιφερειάρχη -εκλεγμένου με τη Νέα Δημοκρατία-, και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το 2020 μετά την κακοκαιρία του Ιανού έκανε επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές, αλλά τρία χρόνια μετά συζητάμε πάλι για τα ίδια. Αυτές είναι τεράστιες πολιτικές ευθύνες».
«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι “είναι τέτοιο το μέγεθος του φαινομένου και το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτε”. Οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει τα έντονα φαινόμενα. Φαίνεται καθαρά ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, η πολιτική προστασία δεν ενεργοποίησε τις πρώτες μέρες ούτε τον στρατό για να συνδράμει στις διασώσεις. Υπήρχαν συμπολίτες μας εγκλωβισμένοι επί ώρες χωρίς νερό και τρόφιμα, περιμένοντας κάποιον από την πολιτεία να τους βοηθήσει. Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, τα βασικά που πρέπει να προβλέπει το κράτος σε μια τέτοια καταστροφή» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.
«Μετά από αυτή τη βιβλική καταστροφή και ενώ αποφασίζεται η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, δεν αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές. Την εβδομάδα που έρχεται, είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην παρεμβαίνει το υπουργείο για να σταματήσουν» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης