Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Δέσμευση του Πρωθυπουργού να μην μείνει κανείς αβοήθητος - Άμεσα μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης

Μαρινάκης: Δέσμευση του Πρωθυπουργού να μην μείνει κανείς αβοήθητος -  Άμεσα μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης
«Η κριτική στις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρώ ότι είναι ανήθικη», δήλωσε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Είναι προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού: Δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος. Άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα και προσωρινής και συνολικής στήριξης, αποκατάστασης όλων των ζημιών. Είτε αυτά αφορούν υποδομές, όπως δρόμους, γέφυρες, αγροτικές εκτάσεις, είτε αφορούν αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό οφείλει να κάνει το Κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1, με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία και τις ανακοινώσεις που αναμένονται στις 19:00 για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, ανέφερε ότι «το Κράτος οφείλει να τα βρει τα χρήματα και θα τα βρει. Προφανώς και θα υπάρξει αίτημα για χρηματοδότηση και βοήθεια από την Ευρώπη. Όπως είπε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει καταγραφεί ξανά στα χρονικά καιρικό φαινόμενο τέτοιας έντασης και τέτοιας διάρκειας. Να σας πω χαρακτηριστικά ότι μέσα σε δυο ημέρες έπεσε συνολικά σε αυτές τις περιοχές όσο νερό πέφτει στη Γερμανία σε ένα χρόνο».
Εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, που δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία, όπως λένε οι επιστήμονες.
Υπογράμμισε ότι «προέχει η αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών. Η ανακούφισή τους, η ηλεκτροδότηση, που προχωράει με έναν γρήγορο σχετικά ρυθμό- υπάρχουν προφανώς σταθμοί που πρέπει να αποκατασταθούν. Και σταδιακά, αποκατάσταση και των ζημιών».
«Σίγουρα, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες χρηματοδότησης και θα γίνουν όλα πάρα πολύ γρήγορα, στο ταχύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε μεγάλες υποσχέσεις. Είμαστε εδώ, όπως έχουμε καθήκον, για να κάνουμε πράξεις», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι σε λιγότερο από 24 ώρες θα ανακοινωθούν τα πρώτα μέτρα.
Εξήγησε ότι γίνεται πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων και εξέφρασε την ελπίδα ο αριθμός αυτός να μη μεγαλώσει.
Ως προς την κριτική που ακούγεται για το αν είχαν γίνει έργα για να προλάβουμε ένα φυσικό φαινόμενο, απάντησε πως είχαν γίνει 60 έργα μόνο στην ευρύτερη περιοχή και για την αντιμετώπιση του «Ιανού», καθαρισμός 400 χλμ και προφανώς είναι και άλλα έργα που προχωράνε. Τα έργα αυτά είναι πάνω από 140 εκατ. ευρώ, όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ένα φαινόμενο τέτοιας έντασης, που δεν έχει συμβεί ξανά.
Επικαλέστηκε τους επιστήμονες που έχουν πει πως ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο, που κανένα έργο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα.

Ανήθικη η κριτική στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Η κριτική στις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρώ ότι είναι ανήθικη», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για δήθεν ολιγωρία των εναέριων μέσων και για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο.
Διαβεβαίωσε , όπως διαβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα μέσα αυτά, έχουν μετακινηθεί σε ασφαλή σημεία, έγινε άμεση διαδικασία μετεγκατάστασής τους και βέβαια στο τέλος έμειναν κάποια που είναι παροπλισμένα, δεν χρησιμοποιούνται και μετακινήθηκαν στη συνέχεια και αυτά.
«Το λιγότερο, λοιπόν, είναι ένας σεβασμός στους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, υπερβαίνουν πολλές φορές το καθήκον τους, σώζουν συνανθρώπους μας και κάνουν επιχειρήσεις. Πότε ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις; Άργησαν οι επιχειρήσεις; Οι εναέριες επιχειρήσεις ξεκίνησαν όταν δόθηκε σχετική άδεια. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν κεραυνικά φαινόμενα, έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης. Αυτοί οι οποίοι φωνάζουν «γιατί άργησαν;» - και δεν αναφέρομαι στους πολίτες οι οποίοι ήταν απελπισμένοι, για όνομα του Θεού, στους κριτές του καναπέ αναφέρομαι – θα ήταν οι πρώτοι που θα φώναζαν αν κινδύνευε ένα αεροπλάνο ή είχαμε τραγικά γεγονότα όπως είχαμε πριν από κάποιους μήνες στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Περί ανασχηματισμού και μετάθεσης αυτοδιοικητικών εκλογών

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος για πολιτική συζήτηση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ώρα της μάχης. Υπάρχουν άνθρωποι στο πεδίο και άνθρωποι που αγωνιούν. Ούτε προφανώς γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για αναβολή των εκλογών.
Δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για εκλογές, ούτε για πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές που αναφέρατε, τη στιγμή που αντιμετωπίζεται το πιο έντονο φαινόμενο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα μας», απάντησε σχετικά ο κ. Μαρινάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης