Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κολοσσιαίες οι ευθύνες κυβέρνησης - ΓΕΣ για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και την υποστήριξη των πλημμυροπαθών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κολοσσιαίες οι ευθύνες κυβέρνησης - ΓΕΣ για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και την υποστήριξη των πλημμυροπαθών
Επιβεβαιώνεται πως παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για εξοπλισμούς, φαίνεται ότι έχουν μείνει ακάλυπτες βασικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων
«Την ώρα που η Θεσσαλία βρίσκεται για ημέρες κάτω από τα νερά και τις λάσπες, με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους συμπολίτες μας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την επάρκεια σε στρατιωτικά μέσα απέναντι στις πλημμύρες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Το Documento και το iEidiseis αποκαλύπτουν σοκαριστικές εικόνες με ελικόπτερα να είναι κυριολεκτικά βυθισμένα στο νερό στην πλημμυρισμένη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.
Μετά τις εκρήξεις στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο, που έμειναν απροστάτευτες από τις πυρκαγιές, και η βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο έμεινε απροστάτευτη από τις πλημμύρες», σημειώνει, επισημαίνοντας πως «την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, από τα 12 Super Puma έρευνας και διάσωσης μπορούν να πετάξουν μόλις 4 και μόνο τα 2 είχαν αρκετές διαθέσιμες ώρες για να επιχειρήσουν στη Θεσσαλία, από τα 22 ελικόπτερα SAR, διαθέσιμα είναι 3, ενώ και η πλειονότητα των NH-90 είναι καθηλωμένα».

«Το ίδιο ισχύει και με τα Σινούκ, όπου από τα 19 ελάχιστα είναι σε διαθεσιμότητα», συμπληρώνει.
«Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν επίσης και την κριτική μας όλο το προηγούμενο διάσημα, καθώς παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για εξοπλισμούς, φαίνεται ότι έχουν μείνει ακάλυπτες βασικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.
Με αποτέλεσμα, στο μέσο μιας φονικής καταστροφής, και ενώ οι πολίτες αγωνιούν εγκλωβισμένοι, βασικός εξοπλισμός να παραμένει καθηλωμένος στο έδαφος ή ακόμα χειρότερα στις λάσπες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κολοσσιαίες ευθύνες» του υπουργού 'Αμυνας και της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων «γι' αυτή την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις».
«Ο μέγας υπεύθυνος, όμως, είναι ένας και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έταξε επιτελικό κράτος με ασφάλεια και σήμερα, με ευθύνη του, οι πολίτες είναι βυθισμένοι στην ανασφάλεια και την απόγνωση. Και πολλαπλασιάζονται οι αποδείξεις της καταστροφικής πολιτικής του, αγγίζοντας μέχρι και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας και τις ένοπλες δυνάμεις», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης