Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Παρεμβάσεις για την κατάσταση και τα προβλήματα στη Θεσσαλία – Επικοινωνία Παφίλη με Κικίλια

ΚΚΕ: Παρεμβάσεις για την κατάσταση και τα προβλήματα στη Θεσσαλία – Επικοινωνία Παφίλη με Κικίλια
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ  επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα
Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, για να του εκφράσει την ανησυχία του για τον κίνδυνο που υπάρχει να πλημμυρίσουν και άλλες συνοικίες στην πόλη της Λάρισας, με δεδομένο ότι η στάθμη του Πηνειού ποταμού είναι ανεβασμένη στα 10 μέτρα.
Ο ίδιο ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού της πόλης.
Ο κ. Κικίλιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, απάντησε ότι η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη καθώς φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα υποχωρήσει η στάθμη του Πηνειού.

Στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τους Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και Τ. Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα. Εκεί συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας, Β. Πινακά και του κατέθεσε υπόμνημα με άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν ανάμεσα στα οποία:
1. Την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους και των σωστικών μέσων, για τον γρήγορο απεγκλωβισμό όσων παραμένουν εγκλωβισμένοι, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
2. Να παρθούν όλα τα τεχνικά μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών από τον Πηνειό.
3. Να εξασφαλισθεί η δυνατότητα διεξόδου από τη Λάρισα προς άλλες περιοχές αν προκύψει ανάγκη.
4. Να δημιουργηθούν έκτακτες υποδομές «στρατιωτικού τύπου» σε ανοιχτούς χώρους για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων υγείας, παροχής πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διάθεσης φαρμάκων, προς τους πληγέντες, σε όσους χρειάζονται και είναι αποκλεισμένοι, στον τόπο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και των Κέντρων Υγείας.
5. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση υγειονομικών επιδημιολογικών προβλημάτων (απολυμάνσεις, ψεκασμούς, κλπ). Να αποστραγγιστούν άμεσα οι περιοχές οι οποίες εγκυμονούν υγειονομικό κίνδυνο. Με ευθύνη του κράτους να παρακολουθούνται οι περιβαλλοντικές παράμετροι, η επιδημιολογική επιτήρηση και παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.
6. Εξασφάλιση σε όλους, εγκλωβισμένους και πληγέντες καθημερινά, δωρεάν (νερού, τροφής, ρουχισμό), είτε μένουν προσωρινά σε κλειστούς χώρους (π.χ. γυμναστήρια, στα οποία πρέπει να προστεθούν επαρκείς χημικές τουαλέτες), είτε σε ξενοδοχεία με ευθύνη περιφέρειας και δήμων.
Ο αντιπεριφερειάρχης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κατάσταση προς το παρόν ελέγχεται.
«Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις ο λαός πρέπει να παραμένει σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο που θα προκύψει», καταλήγει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης