Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντινίδης για 87η ΔΕΘ: Η διοργάνωση άνοιξε υπό ιδιαίτερες συνθήκες - Η πρωτοφανής καταστροφή τροποποίησε τον αρχικό σχεδιασμό

Κωνσταντινίδης για 87η ΔΕΘ: Η διοργάνωση άνοιξε υπό ιδιαίτερες συνθήκες - Η πρωτοφανής καταστροφή τροποποίησε τον αρχικό σχεδιασμό
«Oι δύσκολες καταστάσεις δεν ακυρώνουν τον χαρακτήρα της διοργάνωσης, ούτε το πνεύμα και την αξία της», τόνισε ο Στ. Κωνσταντινίδης
Σχετικά Άρθρα
Στις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε τις πύλες της η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στ. Κωνσταντινίδης.
Ο κ. Κωνσταντινίδης σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ σημείωσε πως «η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε την Περιφέρεια Θεσσαλίας τροποποίησε τον αρχικό σχεδιασμό. Το μυαλό μας και οι προσπάθειές μας είναι στραμμένες στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».
Τόνισε ότι «οι δύσκολες καταστάσεις δεν ακυρώνουν τον χαρακτήρα της διοργάνωσης, ούτε το πνεύμα και την αξία της».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «η ΔΕΘ συνεχίζει να λειτουργεί ως πεδίο ανάδειξης της περιφερειακής δυναμικής και ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, ως φορέας εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις του τόπου, ιδίως της περιφέρειας, ως μια αγορά για την προώθηση αγαθών σε καταναλωτές και εμπόρους και ως ένα τραπέζι για τη σύναψη επιχειρηματικών συμπράξεων και εμπορικών συνεργασιών».
«Παραμένει ένας θεσμός κύρους, κομμάτι της ιστορίας, της κουλτούρας και του ψυχισμού της Θεσσαλονίκης. Είμαι σίγουρος ότι η φετινή ΔΕΘ θα προσθέσει μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, με θετικό αποτύπωμα για την πόλη, την Βόρεια Ελλάδα και την χώρα» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Σημειώνεται ότι με περίπου 1.500 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, με 18 κρατικές συμμετοχές και με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, ανοιξε τις πύλες της η 87η ΔΕΘ, χωρίς όμως την επίσημη τελετή εγκαινίων με ομιλητή τον πρωθυπουργό, καθώς ακυρώθηκε λόγω των δραματικών συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel.
Στην 87η ΔΕΘ, οι εκθέτες έως τις 17/9 καλύπτουν το σύνολο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων και των χώρων εκδηλώσεων (συνολικά 33.000 τμ), ενώ μεταξύ των 18 επίσημων κρατικών συμμετοχών καταγράφονται και τρία σημαντικά «ντεμπούτα», αφού η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Μολδαβία συμμετέχουν στη διοργάνωση για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία της (η τιμώμενη Βουλγαρία είναι πάντως από τις πιο πιστές συμμετέχουσες, αφού έλαβε μέρος και στην πρώτη διοργάνωση της ΔΕΘ, το 1926).

Κινητοποιήσεις συνδικάτων – Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με φόντο τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και με το βλέμμα τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές, δίνουν ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργατικά συνδικάτα, συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι, προγραμματίζοντας το απόγευμα του Σαββάτου 9/9 συλλαλητήρια με αφορμή την 87η ΔΕΘ.
Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία έχει σχεδιάσει αυστηρά μέτρα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από την Τροχαία.
Για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου θα λάβουν μέρος όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες διμοιρίες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και την Αττική. Την εφαρμογή των μέτρων θα επιβλέπουν δύο εισαγγελείς.
Το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο την ώρα των συγκεντρώσεων για τους οδηγούς, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού και τροχονόμοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σταδιακά σε ισχύ από τις 15:00 και θα αφορούν στους εξής δρόμους: Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας), Παύλου Μελά και Ελ. Βενιζέλου.

Τα συλλαλητήρια

Οι κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου 9/9.
Συγκεκριμένα, το κάλεσμα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι για τις 18:00 στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ είναι μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Στην Καμάρα την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, όπως επίσης μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητικών συλλόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης