Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτούλης (υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής): Αφημένος στην τύχη του o Κηφισός - Μέτρα τώρα για να μη ζήσουμε μια «νέα Μάνδρα»

Πρωτούλης (υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής): Αφημένος στην τύχη του o Κηφισός - Μέτρα τώρα για να μη ζήσουμε μια «νέα Μάνδρα»
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με την ΛΑ.ΣΥ. αναφέρεται σε εικόνες που δείχνουν φαινόμενα «διάβρωσης και κινδύνους για τη στατικότητα των πλευρικών τοιχίων» του Κηφισού
Έντονη ανησυχία για την κατάσταση του Κηφισού «που παροχετεύει το 70% των νερών του λεκανοπεδίου», εκφράζει με ανακοίνωση του ο Γιάννης Πρωτούλης υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπέιρωση», σημειώνοντας ότι «μεγάλο μέρος του κεντρικού κορμού του, κυρίως προς τις εκβολές εγκιβωτίστηκε για να περάσει από πάνω του η Εθνική Οδός ενώ άλλα τμήματα και κλάδοι έχουν μετατραπεί σε υπονόμους, οχετούς και χωματερές».
Ο κ. Πρωτούλης θέτει ερωτήματα σχετικά με το: «Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μια έντονη βροχόπτωση διαρκείας αν θα αντέξει ο Κηφισός; Τι θα γίνει αν καταρρεύσει ένα τμήμα του λόγω προβλήματος διάβρωσης και στατικότητας και φρακάρει εντελώς η υπόγεια κοίτη; Τι θα γίνει αν υπάρξει πρόβλημα στατικότητας του οδικού άξονα;»
Αναφερόμενος στη διαμορφωμένη επικινδυνότητα του ποταμού Κηφισού πέραν της υποβάθμισης και της «δυσοσμίας από την ανεξέλεγκτη ρίψη αποβλήτων» εντός του, σημειώνει ότι εντείνεται από τη συσσώρευση φερτών υλικών (μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά) που έχουν γεμίσει την υπόγεια κοίτη του, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ο αναγκαίος έλεγχος, συντήρηση και καθαρισμός.
Αναφέρει ότι από τον Αύγουστο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας εικόνες που δείχνουν φαινόμενα «διάβρωσης και κινδύνους για τη στατικότητα των πλευρικών τοιχίων και του οδοστρώματος χωρίς μέχρι σήμερα ν γίνει το παραμικρό». Επίσης σε όλο του το μήκος, ύστερα από σειρά παρεμβάσεων που δεν μελετήθηκαν στο σύνολο τους, έχει επιφορτιστεί με συνέπεια η ροή του σήμερα να μην καλύπτεται από τις αρχικές παραδοχές. «Οι νέες τάσεις που φορτίζουν τα τοιχώματα του, και οι ενδεχόμενες καθιζήσεις που επίσης τα επηρεάζουν απαιτούν να γίνει άμεσα στατικός έλεγχος και έλεγχος θεμελίωσης. Προφανώς δε μιλάμε για αυτοψία και εκτίμηση με το μάτι», τονίζει ο Γ. Πρωτούλης.
Παράλληλα, προσθέτει και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας όπως την Δυτική και Ανατολική Αττική «υπάρχουν ρέματα που έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια, γεγονός που κατήγγειλαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο κ. Πρωτούλης, με αφορμή, όπως σημειώνει, τους πλημμυρισμένους «δρόμους σε πολλές γειτονιές ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, σε νοσοκομεία, στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό και σε άλλες υποδομές» μετά από «μια δυνατή βροχή στην Αττική, ένα αναμενόμενο φαινόμενο», υποστηρίζει, πως επιβεβαιώνεται η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, που θα προλαμβάνει και θα αντιμετωπίζει έντονα ή ακόμη και «ακραία» φαινόμενα.
Τέλος ζητά την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιούσιάς των πολιτών από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης