Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οριστικό: Αναβάλλονται για τις 17 Σεπτεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Οριστικό: Αναβάλλονται για τις 17 Σεπτεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας Daniel
Eίχαν προηγηθεί αιτήματα από τον Νίκο Παππά, τον Στέφανο Τζουμάκα, καθώς και την Έφη Αχτσιόγλου προς αυτή την κατεύθυνση
Οριστική είναι η απόφαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας στην Κουμουνδούρου, λόγω της φονικής κακοκαιρίας Daniel και του σαρωτικού περάσματός της από τη χώρα.
Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα (7/9) είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα από τον Νίκο Παππά, τον Στέφανο Τζουμάκα, καθώς και την Έφη Αχτσιόγλου προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες o πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και αυτή του δευτέρου (εφόσον χρειαστεί) στις 24 Σεπτεμβρίου
Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η ματαίωση της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στον απόηχο του φονικού περάσματος της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία. 

Τζουμάκας: Δοκιμάζονται άνθρωποι και μεγάλες περιοχές

Την αναβολή των διαδικασιών εκλογής για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λόγω των πλημμυρών και των καταστροφών που έχουν προκαλέσει σε μεγάλες περιοχές, ζήτησε νωρίτερα ο Στέφανος Τζουμάκας.
Σε δήλωση του ο κ.Τζουμάκας αναφέρει ότι «η χώρα διέρχεται δοκιμασία» και ότι «μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται».
Ο κ. Τζουμάκας δηλώνει την αλληλεγγύη του σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων, καθώς και τη θέλησή του να αγωνιστεί για την αποκατάσταση.
«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρ' όλο που αφορούν στη ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.
Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται.
Πρώτα η ζωή» αναφέρει ο κ.Τζουμάκας.

Παππάς: Αναβολή για μια εβδομάδα

Μετάθεση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα λόγω των φυσικών καταστροφών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel ζήτησε και ο Ν. Παππάς, ένας εκ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.
«Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, «νίπτει τας χείρας» της.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων.
Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα.
Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ.Παππάς.
Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή 10/9 ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές.

Φάμελλος: Αρμόδια η Κεντρική Επιτροπή

Την θέση πως το θέμα της αναβολής ή όχι των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το διαχειρίζεται η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής διατύπωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως είπε ο ίδιος και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναχωρούν άμεσα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να δουν ποια είναι ακριβώς η κατάσταση και ποιες είναι οι δυνατότητες στις περιοχές αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης